Geslaagd Feest van de Vlaamse Gemeenschap in Temse.

Op 14 september 2011

Op zaterdag 2 juli vierde Temse haar jaarlijks Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Het O.V.V. (Overlegcomité van Vlaamse Verenigingen) van Temse heeft opnieuw een schitterend programma aangeboden.

Geert Vandersickel: spreker en N-VA stichter (voorzitter tot 2011 en nu bestuurslid)

Het feest begon met een academische zitting in de feestzaal van het gemeentehuis. In zijn openingstoespraak gaf Geert Vandersickel, als voorzitter van de Amedee Verbruggenkring, een overzicht van het voorbije politieke jaar. Hierin nam hij de lopende regeringsonderhandelingen op de korrel.

Pieter Bauwens (gastspreker)

Gastspreker Pieter Bauwens, hoofdredacteur Doorbraak en kernlid van VVB, stond in zijn toespraak stil bij onze Vlaamse identiteit en gaf een antwoord op de vraag of 11 juli een strijddag of een feestdag is.

Deze stijlvolle academische zitting werd muzikaal opgeluisterd door Frankie De Kuyffer op trompet, begeleid door Marjolein Vandersickel op piano. Het geheel werd aaneengepraat door Tony Peirsman, coördinator van het OVV en voorzitter van Davidsfonds Steendorp.

amusementsorkest Amor met Bart Van de Bossche

Nadien barste het feest los op het marktplein met een spetterend openlucht optreden van amusementsorkest Amor met Bart Van de Bossche als gastvedette.

De feestweek werd afgesloten met een eucharistieviering op zondag 10 juli.

Het Feest van de Vlaamse Gemeenschap is een organisatie van het O.V.V. met ondersteuning van het gemeentebestuur en vzw Vlaanderen-Europa.

Wij nodigen alvast alle Temsenaars uit om er volgend jaar bij te zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is