Het Waasland kreeg op deze lijsten 13 kandidaten, die als een hecht team de kiezer tegemoet treden.

Op 3 maart 2014, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Vorige week werden op de partijraad van N-VA de lijsten voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen vastgelegd.

Het Waasland kreeg op deze lijsten 13 kandidaten, die als een hecht team de kiezer tegemoet treden.

"De 11de plaats is voor schepen van cultuur, Lieve Truyman van Temse, die indruk heeft gemaakt in de wijze waarop ze haar mandaat uitvoert.

 

Vlaams Parlement

Op de lijst voor het Vlaams parlement staat uittredend kamerlid en schepen van sociale zaken Beveren, Ingeborg De Meulemeester, op de 6de plaats. Zij zal zich nu kunnen toeleggen op haar passie en specialiteit : gehandicaptenzorg en de sociale sector.

De 11de plaats is voor schepen van cultuur, Lieve Truyman van Temse, die indruk heeft gemaakt in de wijze waarop ze haar mandaat uitvoert. Op de 14de plaats staat Kristof Verbeeck, ondervoorzitter van de Stekense afdeling en werkzaam bij De Lijn. De lijstduwersplaats is zoals al eerder bekend werd gemaakt voor de burgemeester van Sint-Niklaas, Lieven Dehandschutter, die zoals altijd graag zijn schouders zet onder een campagne.

De eerste opvolgersplaats is voor Koen Daniels van Sint-Gillis-Waas. Hij werkt op het kabinet van minister Geert Bourgeois en heeft zich ontpopt tot de onderwijsspecialist van de N-VA. Bij de opvolgers staan ook nog Maxime Callaert, gemeenteraadslid in Sint-Niklaas op de zevende plaats en Matthijs Pietrala, provincieraadslid van Beveren op de negende plaats. Zij zijn de kandidaten van de jongeren.

 

Kamer

Op de lijst voor de Kamer verdedigt Peter Buysrogge het Waasland van op de vierde plaats. Peter is schepen van personeel, wonen en sport in Sint-Niklaas en dwingt respect af de wijze waarop hij de reorganisatie van de Stadhuisdienst in goede banen leidt. Op de 9de plaats staat Annelies Biard, gemeenteraadslid in Lokeren. Zij is juriste van opleiding en wil meewerken aan een betere kwaliteit van onze wetten. Op de 15de plaats staat Raf Spinoy, vaste waarde en gewezen OCMW-voorzitter van Kruibeke. Op plaats 18 vinden we de Harry Caslo, voorzitter van de afdeling Sint-Gillis. Als havenarbeider is hij bijzonder begaan met de havenproblematiek en de mobiliteit.

 

Bij de opvolgers staan op de derde plaats Marijke Henne, schepen van stedelijk basisonderwijs, kinderopvang, inburgering en participatie – een taak die zij met brio vervult. De 9de plaats wordt ingenomen door Erna Tindemans, OCMW-ondervoorzitter in Beveren. Als zelfstandige én verpleegkundige is zij erg begaan met zowel de KMO’s als de zorg voor zwakkeren in onze samenleving.

 

Gezonde mix

De N-VA stuurt met deze kandidaten een gezonde mix van ervaren politici en jonge talenten naar de parlementen. Nieuwe gezichten krijgen een kans naast de vertrouwde en gekende mandatarissen.

Er werd ook aandacht besteed aan een spreiding uit alle Wase gemeenten. Sint - Niklaas en Beveren hebben als de grootste gemeenten de meeste kandidaten op de lijsten, daarnaast kunnen alle Wase gemeenten rekenen op minstens één lokaal gezicht op de lijstSamen willen we de best mogelijke vertegenwoordiging van het Waasland in Brussel.

Als uitsmijter nog dit : schepen van cultuur en toerisme van Sint-Niklaas, Annemie Charlier, steunt de Brusselse lijst voor de Kamer van op de 6de opvolgersplaats. Vlaanderen laat Brussel niet los.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is