Aanleg reinigingscollector in Hollebeek vanaf september

Op 17 augustus 2020, over deze onderwerpen: Openbare werken

Vanaf september laat Aquafin rioleringswerken uitvoeren op de Krijgsbaan en in de Hollebeek door aannemer Van Den Berghe. “Deze werken zijn nodig om ervoor te zorgen dat het afvalwater dat nu nog rechtstreeks via de beek in de Schelde wordt geloosd, eerst wordt opgevangen door een nieuwe riolering die zal aansluiten op de bestaande collector in de Krijgsbaan” meldt projectleider Wim Verhelst namens Aquafin.

Na realisatie zal het afvalwater van meer dan 500 inwoners eerst gezuiverd worden in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Temse vooraleer het geloosd wordt in de Schelde.
Deze werken brengen ons weer een stap dichter bij het uiteindelijke doel: opnieuw proper water in alle beken en rivieren!

Ze verlopen in verschillende fases en verschillende zones (zie plan).
Volledige duurtijd = ca. 10 maanden

Buurtbewoners ontvingen begin juli reeds een infofolder in de bus, waarin het project werd toegelicht. Tevens deed schepen van Openbare Werken Lieve Truyman in die infofolder een oproep naar kandidaat-buurtafgevaardigden om de wekelijkse werfvergaderingen bij te wonen en een aanspreekpunt te zijn voor buurtbewoners. De buurtafgevaardigden zijn intussen gekend: Nicole Van der Vieren en Luc Beylkens. Je kan hen en de gemeente bereiken via het gezamenlijk e-mailadres: werkenhollebeek [at] temse.be.

De impact van de werken zal begin september merkbaar worden: één rijstrook op de Krijgsbaan, aan de onpare zijde tussen fruitteler De Dycker en Avia, zal onderbroken zijn en er worden werflichten geplaatst om het verkeer in goede banen te leiden.

Vragen?
werkenhollebeek [at] temse.be
03 710 13 13 (Technische Dienst)
03 710 12 93 (schepen van Openbare Werken Lieve Truyman)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is