De gemeente Temse introduceert de Digitale Geschenkbon

Op 18 november 2022, over deze onderwerpen: Lokale economie
Schepen van economie toont de nieuwe digitale geschenkbon in een van de deelnemende winkels namelijk Parfumerie Hilde

Lokaal Bestuur Temse introduceert op de ‘Dag van de Ondernemer’ de digitale geschenkbon. Schepen van Economie Stephan Van Der Gucht (N-VA) meldt: ” De cadeaucheque bestaat reeds 13 jaar en is een echt succes in Temse: vorig jaar werd bij de deelnemende ondernemers voor bijna 140.000 euro besteed met de cadeaucheques! Echter is de papieren cheque verouderd en brengt voor alle betrokkenen te veel administratief werk. De digitale geschenkbon brengt hier verandering in.

 

Voordelen van de digitale geschenkbon

Schepen van Economie Stephan Van Der Gucht vermeldt dat er talrijke voordelen verbonden zijn aan de nieuwe digitale geschenkbon:

- Allereerst maakt de digitale geschenkbon het mogelijk om bij de deelnemende ondernemers aankopen te doen via de webshop.

- Klanten kunnen daarnaast zelf de waarde van hun bon bepalen. Het minimumbedrag voor een bon is 10 euro.

- Je hoeft met de digitale geschenkbon niet het volledige bedrag in één keer uit te geven. Je kan met één en dezelfde bon bij meerdere deelnemende ondernemers terecht.

- Indien je de geschenkbon liever op papier wilt ontvangen dan kan je deze zelf afdrukken. Klanten die niet in de mogelijkheid zijn om de geschenkbon af te drukken of digitaal aan te kopen, kunnen de bon nog steeds aankopen bij AC De Zaat, het Toeristisch Infokantoor ofwel in de Bibliotheek van Temse.

Als N-VA willen we lokale handelaars optimaal ondersteunen en de winkelervaring van de klanten optimaliseren, de introductie van de digitale geschenkbon is volgens ons de ideale manier om zowel de klanten als de handelaars een duwtje in de rug te geven om de lokale economie te steunen.

 

Wat gebeurt er met de oude cadeaucheque?

Deze cheques kan men nog altijd blijven gebruiken tot de vervaldatum die vermeld staat op de bon. De papieren Cadeaucheques zullen wel niet meer verkocht worden.

 

Temse wilt het gebruik van de digitale geschenkbon stimuleren

Dit initiatief is een gratis aanbod van het Lokaal Bestuur Temse aan alle ondernemers die actief zijn op het grondgebied van Temse. Als handelaar kan u zich inschrijven via de gemeentelijke website.

We lijsten graag wat voordelen voor de handelaars op.

- Allereerst spreekt u een nieuw publiek aan en geniet u van gratis promotie via de webshop van de Geschenkbon.

- Daarnaast geniet u als handelaar mee van de omzet van de Geschenkbon. De gemeente wordt namelijk meteen op de hoogte gebracht bij gebruik van een digitale bon en kan zo de maandelijkse betalingen makkelijk verrichten aan alle betrokken partners.

- Lokaal Bestuur Temse heeft een partner ingeschakeld bij technische problemen. Zo kunnen handelaars altijd terecht bij Kilavo.

Als N-VA Temse zijn wij overtuigd van de digitale Geschenkbon. We staan in voor de nodige innovatie zonder onze oudere inwoners te miskennen.

 

Informatie

Voor vragen over de digitale geschenkbon aarzel niet om schepen van Economie Stephan Van Der Gucht of de dienst lokale economie te contacteren.

Telefoonnummer schepen Van Der Gucht: 0478 22 60 56

E-mail schepen Van Der Gucht: stephan.van.der.gucht [at] temse.be

Telefoonnummer dienst Lokale Economie: 03 710 13 40

E-mail dienst Lokale Economie: economie [at] temse.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is