De Jeugdboekenmaand: een speelse work-out in de Bib van Temse voor alle jonge Temsenaren

Op 29 februari 2024, over deze onderwerpen: Bibliotheek, Cultuur

Vier de Jeugdboekenmaand in de Bibliotheek van Temse en duik een hele maand maart in de wereld van sport, spel en leesplezier. Het thema van dit jaar, ‘Sport & Spel’, brengt kinderen via beweging en speelpret in contact met boeken en leuke verhalen.

Lezen zet de jeugd aan tot bewegen.

Op zondag 3 maart trapt de Jeugdboekenmaand af met een serie van speciale activiteiten. Kinderen kunnen zich in de Bibliotheek van Temse laten schminken en zich helemaal klaarstomen voor de carnavalstoet. Wie niet graag stil zit in de schminkstoel kan zich wagen aan de Bibliofit Boekenbingo.

Schepen voor cultuur Lieve Truyman: “Als schepen van cultuur en fervente lezer ben ik verheugd met de initiatieven die de bibliotheek neemt om jonge Temsenaren in contact te brengen met onze Nederlandse leescultuur en de digitale wereld.

In de Bib zelf slaan de Voorleeshelden traditioneel leuke boeken open. Ben je of uw kind benieuwd naar de favoriete boeken/ spelletjes of de Olympische Stippelspelen? Dan moet je zeker op woensdag 13 en zondag 24 maart bij de Voorleeshelden zijn.

Opgroeien in een digitale wereld, doe je in Temse niet alleen

De Bibliotheek van Temse is niet alleen een thuis voor boekenliefhebbers maar biedt ook een veilige en ondersteunende omgeving voor kinderen om te proeven van de digitale wereld.

Spelen in het Gamelab op zondag 17 maart is een aanrader voor iedereen die houdt van gamen. Wie liever thuis speelt, kan gratis deze videospelletjes uitlenen uit de collectie bestaande uit talrijke Switch- en PlayStation-games.

Wie zich op een andere manier de digitale wereld wilt ontdekken kan kennis maken met de Maakbib! In de erkende STEM-academie van de Bibliotheek maken kinderen spelenderwijs kennis met wetenschap en technologie. Op woensdag 20 maart leren jonge makers bij over een elektrisch circuit, gaan ze aan het werk met een soldeerbout en bouwen ze hun eigen bibberspel.

Op zondag 24 maart kan je tijdens de openingsuren een knikkerzak personaliseren met de snijplotter. Liever spelen dan maken? Doe dan zeker mee aan een wedstrijdje knikkeren, een potje sjoelen of ontdek een ander volksspel uit de oude doos.

N-VA Temse is verheugd met de innitiatieven die de sportdienst van de gemeente in samenwerking met de Bib in elkaar hebben gestoken. Onder het motto van een gezonde geest in een gezond lichaam ondersteunen we deze initiatieven volop.

Lees alles over de Jeugdboekenmaand en haar talrijke activiteiten die in Temse te beleven zijn, nog eens na op temse.bibliotheek.be/jeugdboekenmaand

Info

Voor interview en beleidsvragen: Schepen voor cultuur Lieve Truyman – 0486 78 54 81, lieve.truyman [at] n-va.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is