Een zomer vol spelplezier!

Op 1 juli 2020, over deze onderwerpen: Jeugd, Mobiliteit en verkeer

Spelplezier voor iedereen!

Binnenkort mogen alle kinderen tussen 6 en 12 jaar ook een leuk blijf-in-je-buurt-doe-boekje in de brievenbus verwachten, een echt vakantieboekje waar ieder kind mee aan de slag kan deze zomer.
Er staan 60 leuke activiteiten in, voor elke dag van de vakantie eentje.
We doen een oproep aan alle kinderen om na de zomervakantie een brief te sturen naar de burgemeester om Temse een zomerrapport te geven. Deze brief vind je helemaal achteraan in het boekje!

Tijdens de coronacrisis zijn we begonnen met kinderen uit kwetsbare gezinnen spelpakketten aan te bieden, dankzij een subsidie via Huis van het Kind hebben we die spelpakketten kunnen uitbreiden met een leuk zomeraanbod, die binnenkort worden bedeeld. In totaal zijn er zo’n 330 pakketten bezorgd.

Terug van weggeweest

Deze zomer rijdt onze Pretcamionette opnieuw uit. De Pretcamionette is een mobiel speelplein dat elke week een andere buurt bezoekt. We starten op 6 juli op het speelpleintje in de Koning Boudewijnlaan, en gaan vervolgens naar Steendorp, Velle en de Pieter Dierckxlaan. In augustus starten we in Tielrode, daarna worden de Esdreef, Elversele en de Volksplaats bezocht.

Onze pretcamionette wordt bestuurd door 2 enthousiaste jobstudenten, die in de voormiddag een heuse fietsinitiatie begeleiden en in de namiddag een waaier van activiteiten en spelletjes aanbieden.

Voor de fietsinitiatie werkt de jeugddienst samen met de dienst mobiliteit, die normaal jaarlijks i.s.m. de lokale politie een levend verkeersparcours organiseren voor leerlingen van het 4e leerjaar, waaraan alle scholen uit Temse deelnemen. Zo’n levend verkeersparcours legt de nadruk op fietsbehendigheid, verkeersregels en samen met de politie gaan ze ook op de weg in hun schoolomgeving fietsen, waar dan de nadruk wordt gelegd op bepaalde kruispunten. Dit jaar kon dat niet doorgaan door de coronacrisis. Het aanbod van de pretcamionette is daarom een goed initiatief om de handen in elkaar te slaan. Inschrijven is wel verplicht voor de fietsinitiatie, en je brengt ook best je eigen fiets mee, alsook een helm en een fluohesje. Er zullen ook fietsen van de gemeente aanwezig zijn. Wie een volledige week deelneemt aan de fietsinitiatie krijgt op het einde van de week een fietsdiploma. Op deze manier werken we samen aan Temse op de fiets.

Dit aanbod is gratis en staat open voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Er wordt extra rekening gehouden met hygiënemaatregelen, we voorzien handgel en zorgen ervoor dat al het spelmateriaal dagelijks wordt afgewassen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is