Gemeente Temse introduceert premie voor aanleg van een groendak

Op 26 oktober 2022, over deze onderwerpen: Duurzaamheid

Vanaf 1 januari 2023 kan je als inwoner of bedrijf in Temse een premie aanvragen voor de aanleg van een groendak. Hiermee onderstreept Lokaal Bestuur Temse haar ambities om duurzaamheid te promoten. Schepen van Duurzaamheid Tineke Van Britsom (N-VA) meldt: “Onze gemeente moet zich ook beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering, tegen steeds meer extreme weersomstandigheden zoals hitte, droogte en wateroverlast” ”.

 

Premie vanaf begin 2023

Op 24 oktober keurde de gemeenteraad een nieuwe premie met betrekking tot groendaken goed voor particulieren en bedrijven. Hiermee onderstreept Lokaal Bestuur Temse haar ambitie om maximaal in te zetten op duurzaamheid.

Groendaken zijn daken waarvan de dakbedekking hoofdzakelijk bestaat uit planten die goed bestand zijn tegen wind, hitte, vorst of uitdroging. Hierdoor draagt elk groen dak bij tot een betere biodiversiteit, waterbeheersing en het zuiveren van lucht en water. Daarnaast genieten de eigenaars van groene daken ook van een uitstekende isolatie en zijn groene daken extreem geluiddempend.

 

Wat betekent de premie concreet?

De premie bedraagt 15 euro/m2 met een maximum van 60m2 per aanvraag. Tegen eind dit jaar vind je het concrete reglement, de voorwaarden waar aan voldaan worden en de aanvraagprocedure terug op de website van de gemeente Temse. Je kan de premie aanvragen vanaf 1 januari 2023.

Als N-VA fractie zijn wij natuurlijk opgetogen dat het gemeentebestuur zich optimaal inzet in duurzaamheid en via premies burgers en bedrijven stimuleert om hierop in te zetten. We hopen dan ook dat deze premie een duwtje in de rug zal zijn voor vele Temsenaren om een groen dak aan te leggen om zo zich in te zetten voor een duurzaam Temse. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is