Jeugdboekenmaand in de bibliotheek van Temse

Op 28 februari 2019, over deze onderwerpen: Bibliotheek, Jeugd

In maart vieren we heel de maand feest in de bibliotheek! Want dan is het Jeugdboekenmaand en dit jaar draait alles om vriendschap.

Er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden, vrienden van op school, vrienden van de voetbalclub, vrienden die familie zijn, oude vrienden, nieuwe vrienden, voorlopig onbekende vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd.

“Dit jaar is het thema vriendschap”, zegt Lieve Truyman, schepen van Cultuur. “We starten de Jeugdboekenmaand met een feestje. Op zondag 3 maart nodigen wij alle kinderen uit om met hun vrienden naar de Bib te komen. Je kan vriendschapsbandjes en buttons maken of naar verhalen luisteren in de Verhalentent, er zijn hapjes en drankjes. Kortom, het wordt de ideale startdag.”

“De Jeugdboekenmaand is elk jaar één van de hoogtepunten in de bibliotheek”, verduidelijkt Tineke Van Britsom, schepen van Onderwijs. “Scholen kunnen ook dit jaar genieten van een heleboel lezingen, voorstellingen en spellen. Dat die formule aanslaat, zien we aan de reacties vanuit de scholen: op twee dagen waren alle activiteiten volzet. In totaal komen er deze Jeugdboekenmaand meer dan 40 klassen en 900 kinderen naar de bibliotheek.”

Schepen Truyman: “Tijdens de Jeugdboekenmaand lanceert de Bib nog twee acties. Alle kinderen uit het basisonderwijs kregen een vriendschapskaart waarop ze een boodschap kunnen schrijven over hun vrienden. Die kaarten mogen ze in de ‘vriendschapstoren’ in de Bib posten.”

“Daarnaast willen wij de vriendschap laten openbloeien en mogen kinderen de Bib versieren met felgekleurde en zelfgemaakte bloemen.”  

Van harte welkom op onze feestzondag 3 maart, van 10 tot 12.30u.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is