Lieve Truyman aangeduid als lijsttrekker N-VA Temse voor gemeenteraadsverkiezingen 2024

Op 22 januari 2023, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Op zondag 22 januari verzamelde N-VA Temse in Steendorp voor haar nieuwjaarsontbijt met gastspreker Vlaams parlementslid Kris Van Dijck. De talrijke aanwezigen kregen meteen ook een primeur voorgeschoteld van voorzitter Kim Aluwé. N-VA Temse gaat in 2024 naar de kiezer met een sterke groep van 31 mannen en vrouwen onder leiding van lijsttrekker Lieve Truyman.  N-VA Temse is daarmee de eerste politieke partij in Temse die zijn lijsttrekker bekend maakt.   

 

Sinds 2013 maakt N-VA Temse standvastig deel uit van de bestuursmeerderheid en heeft sindsdien keer op keer dankzij een sterk mandaat van de kiezer zijn stempel kunnen drukken op het lokale beleid.  De verandering is nu ook steeds meer waar te nemen in het straatbeeld en in de organisatie van het lokaal bestuur.   

  • De verantwoordelijkheden en opdrachten voor een lokaal bestuur nemen toe en worden complexer. Het lokaal beleid wordt daarmee steeds belangrijker voor de inwoners waardoor er actief ingezet is op verdere professionalisering van het personeelsbeleid en op digitalisering in functie van de dienstverlening. 
  • Het bestuur van een gemeente werkt met de middelen van de inwoners en bedrijven, daarom dat het principe van goed huisvaderschap wordt gehanteerd en wordt er omzichtig omgesprongen met de gemeentefinanciën. Meer dan ooit wordt er ingezet op het binnenhalen van subsidies van hogere overheden voor het uitvoeren van projecten.  
  • Ontharding en vergroening staan centraal bij alle grote openbare werken om Temse niet alleen duurzamer en klimaatvriendelijker maar vooral ook aangenamer te maken om te wonen.  
  • Mobiliteit is niet meer alléén gericht op de wagen, maar op alle weggebruikers waardoor het veiliger is om te fietsen en wandelen in het centrum en de deelgemeenten. Samen met de inwoners wordt er gewerkt aan meer verkeersveiligheid. 
  • Het uitgerolde cameraplan werpt nu al zijn vruchten af bij de bestrijding van criminaliteit. 
  • ….. 

Er beweegt duidelijk veel in Temse en N-VA wil deze lijn ook na 2024 verderzetten. Meer dan ooit is het aan de inwoners om bij de verkiezingen aan te geven welke richting de gemeente in de toekomst uit moet gaan. N-VA zal dan ook met een sterke ploeg richting de verkiezingen trekken waarmee een nog sterker mandaat van de kiezer wordt nagestreefd. Met eerste schepen Lieve Truyman als lijsttrekker en sinds september 2022 nationaal ondervoorzitter heeft N-VA Temse ook meteen de juiste vrouw op de juiste plaats om deze ploeg te leiden.   

Lieve Truyman nam voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 en raakte meteen verkozen. Tussen 2013 en 2018 was ze schepen van o.a. mobiliteit, cultuur en erfgoed. In 2018 duidde N-VA Temse haar aan als lijsttrekker en zorgde ze mee voor een geweldig resultaat voor de partij. Met 1616 voorkeurstemmen werd ze eerste schepen en ook bevoegd voor openbare werken. Met haar grote inzet en dossierkennis verbaast ze vriend en vijand. Ook moeilijke en grote dossiers zoals RUP Tielrode, Steenbakkerij Steendorp, herbestemming van de kerken en de Boelwerfkraan gaat ze niet uit de weg en tracht ze met de nodige omzichtigheid, in overleg en met de juiste contacten in een positief verhaal om te zetten.  

De partij heeft in haar het volste vertrouwen om van Temse een bloeiende, dynamische, veilige en aantrekkelijke gemeente te maken.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is