Nieuwe numerieke bewegwijzering naar en in bedrijvenzones in Temse en Sint-Niklaas

Op 10 mei 2023, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid, Mobiliteit en verkeer

Wie bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Sint-Niklaas of in Temse moet zijn, kan dit vanaf 8 mei op een makkelijkere manier terugvinden. Het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interwaas, de gemeente Temse en de stad Sint-Niklaas hebben een nieuw bewegwijzeringssysteem op poten gezet, dit heeft de doelstelling een einde te maken aan de verwarring met onduidelijke namen van industrieterreinen.

 

Schepen van mobiliteit Lieve Truyman (N-VA): “Vroeger had ieder bedrijf zijn eigen logo in het straatbeeld, met als gevolg dat het voor heel veel verwarring zorgt. Als gemeente Temse hebben we samen met de stad Sint-Niklaas en Interwaas in 2018 het initiatief genomen om voor een duidelijke bewegwijzering te zorgen met als doel de mobiliteit van Temse en bijgevolg het Waasland een stuk veiliger en sneller te maken.

 

Bewegwijzeringsproject opgestart in 2018

In 2018 initieerde stad Sint-Niklaas, gemeente Temse en Interwaas een nieuw bewegwijzeringsproject, hiervoor werd studiebureau Vectris aangesteld om de nodige studies uit te voeren en een bewegwijzeringsplan op te maken. Bij het opmaken van het bewegwijzeringsplan werd ook het Agentschap Wegen en Verkeer betrokken omdat zij als wegbeheerder van snelwegen en gewestwegen verantwoordelijk zijn voor de signalisatie op die wegen. Schepen van mobiliteit in Sint-Niklaas Carl Hanssens (N-VA) legt uit: “Een bewegwijzering in de bedrijventerreinen zou natuurlijk niet volledig zijn zonder een bewegwijzering naar de bedrijventerreinen, hiervoor was de samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer noodzakelijk.

Interesse vanuit andere gemeenten

Toen de eerste nummers in Sint-Niklaas en Temse in 2021 zichtbaar werden, werd ook duidelijk dat er nieuwe interesse was van andere gemeenten in het Waasland om een gelijkaardige nummering uit te werken. Vanuit Interwaas is men beginnen zoeken om het bewegwijzeringsplan op Waas niveau uit te breiden met een nieuw 1.000-tal voor elke afrit op de E17 en E34 die naar een Waas bedrijventerrein leidt.

Het resultaat is bijgevolg dat op 8 mei 2023 de bedrijventerreinen van Temse en Sint-Niklaas zijn afgerond, en ook de bewegwijzering er naartoe vanaf de E17 en via gewestwegen. Stekene en Beveren hebben reeds beslist om ook mee te stappen in het project, daar zullen voor de zomer de eerste borden verschijnen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is