Nieuwjaarsreceptie met minister Jan Jambon

Op 19 januari 2019, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Op zaterdag 19 januari vond in Salons den Oever een geslaagde nieuwjaarsreceptie plaats. Een hondertal leden en symphatisanten troffen verzamelen voor een gezellige start van 2019. 

Voorzitter Joris Baert blikte terug op het verkiezingsresultaat. Hij bedankte de afscheidnemende mandatarissen en stelde kort de nieuwe ploeg van N-VA Temse voor. De hele speech kan u hieronder terugvinden. 

Daarna was het de beurt aan kamerlid en burgemeester van Brasschaat Jan Jambon om het woord te nemen. In een amusante uiteenzetting maakte hij de aanwezigen iets wijzer over het Marakech-pact en de daaraan gekoppelde exit uit de regering. Natuurlijk kon ook een relaas van zijn tijd als Minister van Binnenlandse zaken en veiligheid niet ontbreken. 

 

Voorzitter Joris Baert:
Vlaamse vrienden. In naam van N-VA Temse heb ik de eer en het genoegen om u allen welkom te heten op onze nieuwjaarsreceptie. Niet in het minst aan onze gastspreker Jan Jambon! Bedankt om vanavond even tijd vrij te maken om naar het mooi Temse af te zakken. Welkom ook aan alle leden en sympathisanten het is fijn om jullie allemaal te mogen verwelkomen vanavond. Ik wil graag beginnen met u allen een gezond, gelukkig en voorspoedig 2019 toe te wensen. Als voorzitter mag ik als eerste een woordje tot u allen richten en hierbij wil ik even blijven stilstaan met een quote die ik deze week gelezen heb:

Laat los wat voorbij is,

Wees dankbaar voor wat over blijft

En kijk vooruit naar wat gaat komen.

 

Laat los wat voorbij is…

2018 was het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen en was dus het einde van de eerste legislatuur waarin de N-VA deel uitmaakte van de meerderheid hier in Temse. De voorbije jaren vertelden we jullie op dit moment wat we allermaal gerealiseerd hebben. Vandaag doe ik dit niet. Vandaag neem ik liever de tijd om de mensen die dit alles gerealiseerd hebben te bedanken.

Geert, Werner en Lieve als schepen.
Koen als voorzitter van de gemeenteraad.
Tineke, Cleo en Stephan als gemeenteraadsleden
Paul als lid van de OCMW-raad
Bovendien was N-VA Temse ook in de provincie vertegenwoordigd. Bedankt Magda om de stem van Temse ook binnen de provincie te laten horen.

Graag een welgemeend applaus voor jullie inzet.
Jammer genoeg moeten we van enkele van deze mensen ook afscheid nemen voor de volgende legislatuur. Koen, Cleo en Paul aan jullie zeg ik graag:

 

Wees dankbaar voor wat over blijft.

En dankbaar zijn we! Door jullie onverdroten inzet de voorbije 6 jaar blijft er dan ook veel over! De kracht van verandering is mede dankzij jullie ook in Temse voelbaar geworden. Bovendien hoop ik ook dat jullie zelf dankbaar zullen blijven terugdenken aan deze jaren.

 

Kijk vooruit naar wat gaat komen.

Dankzij de fenomenale inzet van alle kandidaten en militanten heeft N-VA Temse bij de verkiezingen in Temse mooi stand gehouden. De kiezer heeft dus gemerkt dat N-VA met alle mogelijke middelen een verandering in Temse heeft gerealiseerd. Dus mogen we nu met opgeheven hoofd verder werken aan de toekomst van Temse. Voor het eerst zal Temse bestuurd worden door een Tripartite. Samen met Open-VLD en CD&V zal N-VA verder werken aan een Veilig, welvarend en Vlaams Temse.

Ik ben dan ook trots dat ik jullie de nieuwe fractie van N-VA mag voorstellen.

Lieve Truyman, Tineke van Britsom en Stephan Van Der Gucht als schepenen.

Lieve Truyman wordt eerste schepen en zal bevoegd zijn voor:
Openbare Werken en Nutsvoorzieningen
Cultuur
Erfgoed

Tineke Van Britsom is vierde schepen en zal bevoegd zijn voor:
Onderwijs
Kinderopvang
Participatie
Vrijwilligers
Duurzaamheid
Dierenwelzijn

Stephan Van Der Gucht is vijfde schepen en zal bevoegd zijn voor:
Personeel
Economie
Overheidsopdrachten

Geert Vandersickel zal de eerste drie jaren van deze legislatuur voorzitter zijn van de Gemeenteraad.
Davy De Rijbel, Bjorn Vanasbroek en Werner Maerevoet als gemeenteraadslid.
Bovendien zal N-VA Temse ook 2 leden afvaardigen naar het Bijzonder comité sociale dienst: Cleo Callens en Martin Verheesen

Ik ben ervan overtuigd dat we met deze groep onze mooie gemeente de toekomst kunnen geven die ze verdient.

 

Tenslotte wil ik nog even jullie aandacht vestigen op de komende bestuursverkiezingen. Op 21 februari wordt er voor N-VA Temse een nieuw bestuur gekozen. De uitnodiging hiervoor zal eerstdaags in de brievenbus van al onze leden vallen. Ik doe hiervoor 2 oproepen:
Indien u zich als lid geroepen voelt om de N-VA in Temse meer actief te ondersteunen dan kan u zich kandidaat stellen voor deze verkiezing. Hoe dit juist in zijn werk gaat zal u vernemen op de uitnodiging die u zal ontvangen.
Indien u dit niet ziet zitten dan hoop ik u alsnog te mogen verwelkomen op 21 februari om uw stem uit te brengen.  U kiest dan mee welke mensen de komende jaren onze afdeling van N-VA Temse zullen besturen. Ik hoop dus op een hoge opkomst voor deze bestuursverkiezing.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is