Oost-Vlaamse N-VA lijsten: Jong en ondernemend!

Op 11 december 2023, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Algemeen Beleid

Vandaag maken federaal lijsttrekker, Anneleen Van Bossuyt en Vlaams lijsttrekker Matthias Diependaele de N-VA-kieslijsten bekend voor Oost-Vlaanderen. Op 9 juni 2024 trekken alle Vlamingen naar de stembus om hun kandidaten te verkiezen voor het Vlaams, federaal en Europees Parlement. Tijdens een druk bijgewoond persmoment werden de Oost-Vlaamse N-VA- kandidaten voorgesteld. Opvallend is dat er veel jonge kandidaten op de lijsten staan en we zien ook veel nieuwe gezichten, waaronder ook heel wat ondernemers. De gemiddelde leeftijd is 43 jaar. Alle kandidaten streven naar één gemeenschappelijk doel: Vlaamse Welvaart.

In totaal zetten 78 Oost-Vlaamse kandidaten zich de komende maanden in om de welvaart van Vlaanderen veilig te stellen.

De voorbije jaren heeft de N-VA vanuit de Vlaamse Regering al veel kunnen bereiken, maar het werk is nog niet af zegt lijsttrekker voor het Vlaams Parlement Matthias Diependaele: “De verwezenlijkingen van deze Vlaamse Regering zijn talrijk: een begroting op orde, verdrievoudiging van de investeringen in de kinderopvang, wereldtop qua innovatie, historisch hoge exportcijfers, een hoge werkzaamheidsgraad, … Maar er is ook nog veel werk voor de boeg. We moeten Vlaanderen nog meer op de kaart zetten. De Vlaming verwacht daadkracht en vertrouwen. We bewezen reeds dat we die kwaliteiten hebben. Nu willen we daar verder mee aan de slag. We bieden concrete oplossingen aan voor de uitdagingen waar we samen voor staan.

Onze kandidaten stellen zich de komende maanden over heel de provincie voor aan de kiezer. We vertellen graag meer over ons programma en visie op de toekomst. Lijsttrekker voor het Federaal Parlement, Anneleen Van Bossuyt verwoordt het graag zo: “We staan voor heel wat uitdagingen in Vlaanderen. Om die samen aan te gaan willen we het vertrouwen vragen van wie er net als ons van overtuigd is dat we die uitdagingen ook aankunnen! De Vlaming wil een kordate aanpak van migratie, wil dat werken meer loont, dat de begroting op orde is en wil een energiebeleid dat zorgt voor betaalbare energie. Dat is precies wat ons programma te bieden heeft."

Beide lijsttrekkers zijn erg trots op hun sterk team, ze trekken dan ook als één ploeg naar de kiezer. Alle kandidaten zijn unaniem: “Wij willen er met alle Oost-Vlaamse N-VA kandidaten voor gaan om uw vertrouwen te winnen. Zodat we samen die welvaart in Vlaanderen kunnen veilig stellen voor onszelf en de generaties na ons.

Vertegenwoordiging in Temse

Ook onze gemeente Temse wordt vertegenwoordigd op de Vlaamse én federale lijst. 1 ste Schepen en nationaal ondervoorzitter Lieve Truyman en fractieleider in de gemeenteraad Davy De Rijbel zullen voor Temse onze belangen verdedigen. “We kijken al uit naar de campagne!” aldus lokaal voorzitter van N-VA Temse Kim Aluwé.

De voorbije jaren heeft de Vlaamse regering al veel kunnen veranderen. Maar het werk is nog niet af. Daarom is de keuze voor de N-VA de beste garantie op Vlaamse welvaart. Onderwijs ligt me nauw aan het hart. Het huidige beleid heeft al heel wat goede stappen gezet. Het werk is echter niet af en daarom wil ik graag meebouwen aan een nog beter Vlaams onderwijs. Ik ben dan ook tevreden dat ik hieraan kan meewerken vanop de 10 opvolgersplaats op de Vlaamse lijst” zegt Davy De Rijbel.

Sinds 2013 ben ik schepen in Temse en voltijds politica met vanaf 2014 steeds groeiende interne partijengagementen en sinds 2022 ben ik nationaal ondervoorzitter. Wie zich politiek engageert doet dit niet voor zichzelf maar voor de samenleving. Met een gezonde portie idealisme, realisme en daadkrachtig beleid wil ik stenen verleggen voor ons Vlaanderen, een welvarend krachtig Vlaanderen met sterke lokale besturen, zij voelen het hartritme van de samenleving. Lokaal verleggen we stenen en zien we goede resultaten. Vlaanderen verdient dit ook, drie jaren van paars-groen Vivaldi-bestuur hebben een enorme puinhoop achtergelaten op vlak van energie, migratie, maar bovenal financieel. Er is niemand die nog gelooft dat we binnen de huidige Belgische context hiervoor oplossingen mogen verwachten. Ondertussen zijn de Vlaamse Vivaldipartijen helemaal verzopen in het moeras van de wanhoop van de Wetstraat en worden de extremen elke dag sterker. Daarom dat de omslag naar een sterk Vlaanderen met meer Vlaamse bevoegdheden aan de federale tafel uitgetekend moet worden. Graag wil ik hieronder mijn schouders zetten vanop de 1 ste opvolgersplaats” verwoordt Lieve Truyman.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is