Pop-up bos in de Akkerstraat en Philemon Haumanstraat zorgt voor een (tijdelijke) groene omgeving

Op 10 oktober 2023, over deze onderwerpen: Duurzaamheid, Mobiliteit en verkeer

Vanaf 28 september tot en met 17 oktober is er ter hoogte van de Akkerstraat, Philemon Haumanstraat en omgeving plaats gemaakt voor een pop-up bos met een 20-tal voorbehouden plaatsen voor bomen en struiken. Schepen voor duurzaamheid Tineke Van Britsom: “Bomen hebben in het centrum van Temse heel wat voordelen. Het verkoelt de straten op warme dagen, het zorgt voor betere luchtkwaliteit en zorgt voor de creatie van gezellige en rustige zitplekjes in het centrum van onze gemeente!

Participatie zorgt voor gedragenheid

In juni 2023 vonden er participatiemomenten met de bewoners en handelaars van de Akkerstraat een Philemon Haumanstraat plaats. Tijdens deze momenten werd er samen gekeken hoe we onder andere groen in de straten konden faciliteren. Schepen Tineke Van Britsom: “ Tijdens deze participatiemomenten gaf de buurt al voorkeurlocaties voor meer groen door. Dankzij het tijdelijke pop-up bos gebruiken we deze locaties om te testen wat de impact zal zijn van groen op deze locaties."

Verkeersveiligheid en groen gaan hand in hand in Temse

Na de werken in de Kouterstraat (in 2025) starten de werken in de Akkerstraat en Philemon Haumanstraat. Op dit moment werken studiebureaus aan de plannen van deze heraanleg. Het pop-up bos is een manier om deze plannen te testen voor ze kunnen ingaan.

Schepen voor mobiliteit Lieve Truyman besluit: “Groen in de straten van Temse heeft niet alleen een positief effect op het klimaat en de gezelligheid maar ook op de verkeersveiligheid. Bomen zorgen voor een tunneleffect en vormen (visuele) wegversmallingen die bestuurders van auto’s en fietsers ertoe aansporen om langzamer te rijden.

Info

Voor interview en beleidsvragen: Tineke Van Britsom, schepen voor duurzaamheid

Telefoonnummer: 0478 22 20 03

Mailadres: tineke.vanbritsom [at] temse.be

 

Voor andere vragen: Team Duurzaamheid

Telefoonnummer: 03 710 12 38

Mailadres: duurzaamheid [at] temse.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is