Temse kiest voor milieuvriendelijke vrachtwagens voor eigen diensten.

Op 6 maart 2019, over deze onderwerpen: Duurzaamheid

Het Lokaal Bestuur Temse kocht via een raamcontract met Fluvius 2 milieuvriendelijke voertuigen aan voor de gemeentelijke Groen- en Milieudienst. Het gaat om 2 CNG-voertuigen (merk Iveco) van 3,5 ton (lichte vracht) met 6 zitplaatsen in de cabine en met een achterwaartse kipper. Totaalinvestering: € 110 000 (btw inclusief). Ze vervangen 2 voertuigen die bijna 20 jaar dienst deden en dringend aan vervanging toe waren.

In het kader van Waasland Klimaatland en de ondertekening van het Burgemeestersconvenant engageerde het Gemeentebestuur zich om klimaatvriendelijke voertuigen aan te kopen. Het meest rendabel en bedrijfszeker aanbod voor lichte vrachtwagens is momenteel CNG. De voertuigen worden ingezet voor het vervoer van aanplantingsmaterialen, snoeiafval, klein werfmateriaal voor algemeen groenonderhoud, onderhoud van speelterreinen, kerkhoven… Ook voor het vervoer van materialen bij activiteiten (aanplantingen geboortebossen, Kleineige Feesten…) en voor het ophalen van sluikstorten en leegmaken van openbare vuilbakjes komen de vrachtwagens goed van pas.

Schepen van Duurzaamheid Tineke Van Britsom zal er de komende 6 jaar op toe zien dat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid centraal staan bij het gemeentelijk aankoopbeleid.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is