Temse verwelkomt elektrische deelfietsen van Donkey Republic

Op 22 december 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeer
Lokaal bestuur Temse toont de nieuwe Donkey Republic fietsen

Vanaf nu kan je in Temse de oranje elektrische fietsen van Donkey Republic huren. Lantis, initiatiefnemer van het project en bouwheer van de Oosterweelverbinding, plaatst in totaal 1.650 elektrische fietsen van Donkey Republic in de regio Antwerpen en in het Waasland. Het uitgebreide netwerk verbindt de belangrijkste mobiliteitsknooppunten van beide regio’s met elkaar. Zo wordt elke park-and-ride en treinstation voorzien van elektrische fietsen. De bedoeling van Lokaal Bestuur Temse is om zoveel mogelijk mensen zich te laten verplaatsen met de fiets.

Aan het station van Temse kan je al reeds geruime tijd gebruik maken van de deelfietsen van Blue-bike. Dit aanbod wordt aangevuld met de elektrische deelfietsen van Donkey Republic. Lokaal Bestuur Temse zorgt voor een aanbod van 24 fietsen over heel Temse. Momenteel zijn hiervan al 12 verdeeld over 4 ophaallocaties, in januari-februari komen er per locatie nog 3 fietsen bij. Je vindt de nieuwe elektrische fietsen van Donkey Repbulic op volgende locaties:

- Hoogkamerstraat

- Elversele N49 (Duivenhoek)

- Station Temse

- Velle (Kerk)

Schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) meldt: “We zijn blij om Donkey Republic in onze gemeente te verwelkomen. Met een elektrische fiets geraak je zonder veel moeite en tijdverlies op je werk of andere bestemming. Bovendien is het milieuvriendelijker dan de auto. Na de uren zijn de e-bikes van Donkey ideaal voor een ontspannende fietstocht in de streek

 

Hoe werkt het deelfietssysteem?

Een deelfiets huren in gemeente Temse is makkelijk. Met behulp van de Donkey Republic-app kan je aan één van de Donkey Hubs (aangegeven op de app) een fiets ontgrendelen en kan u meteen vertrekken. Na je rit laat je de fiets ook achter op één van de hubs die worden aangegeven door de app.

 

Lokaal Bestuur Temse geeft je de kans om je de app GRATIS te laten testen

Download de Donkey Republic-app en huur een fiets op een van de drop-off locatie. Je kan eenmalig een gratis rit van 30 minuten boeken via de app met de kortingscode: ANTWPNFIETST.

Voor meer info over de drop-off locatie of de werking van de app surf naar https://www.donkey.bike/nl/steden/deelfietssysteem-antwerpen/ .

Als N-VA Temse zijn we verheugd om de burgers meer opportuniteiten te geven om zich te verplaatsen met de elektrische fiets om zo enerzijds makkelijker op het werk te geraken en anderzijds om het Waasland via deze vervoersmethode te laten ontdekken.

 

Tarieven Donkey Republic

- Een enkele rit van 30 minuten kost 3 euro

- Een maandabonnement met maximaal 40 verplaatsingen kost 72 euro. ( dit is 1,80 euro per rit).

- Een jaarabonnement met maximaal 400 ritten kost 600 euro ( dit is 1,50 euro per rit).

 

Informatie

Voor interview en beleidsvragen contacteer Lieve Truyman, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken.

Telefoonnummer Lieve Truyman: 04 86 78 54 81

E-mailadres Lieve Truyman: lieve.truyman [at] temse.be

Voor andere vragen contacteer team Mobiliteit.

Telefoonnummer team Mobiliteit: 03 710 12 75

E-mailadres: mobiliteit [at] temse.be  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is