Veilige schoolomgevingen: kleurrijke en uniforme inrichting

Op 21 augustus 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeer

Het inrichtingen van veilige schoolomgevingen maakt deel uit van het mobiliteitsbeleid in Temse, daarbij heeft Temse het label van kindvriendelijke gemeente. Voordat het project werd ingediend bij de Vlaamse overheid werd dit voorgesteld aan het kinderparlement. Eind 2019 werd de aanvraag ingediend bij de Vlaamse overheid om alle schoolomgevingen op het grondgebied van Temse veiliger in te richten. Dit jaar kregen we van de bevoegde minister voor mobiliteit de bevestiging dat onze aanvraag werd goedgekeurd. 

Alle schoolomgevingen krijgen een uniforme inrichting bestaande uit grote gekleurde vierkante vlakken die op de rijbaan worden aangebracht. Deze gekleurde vlakken symboliseren de verschillende lagen van een schoolomgeving, nl. groen, beweging en duurzaamheid. Verder wordt ook het woord SCHOOL, bord A23 en ZONE 30 in thermoplast aangebracht op de weg. De totale som van dit project bedraagt 35 000 euro, waarvan 50% is gesubsidieerd. Bij de start van volgend schooljaar zullen de meeste schoolomgevingen kleurrijk zijn ingericht. De doelstelling van deze signalisatie is om maximaal de aandacht te trekken naar de schoolomgeving, de kinderen staan er centraal en het gemotoriseerd verkeer dient zijn snelheid aan te passen en is hier eerder te gast.

Voor de schoolomgeving ter hoogte van de Vierklavers alsook voor de schoolomgeving van de Hollebeek zal de uniforme signalisatie later worden aangebracht.  De verkeersproblematiek is daar complexer, daarom is er een studie opgestart om te onderzoeken hoe we structurele verkeersproblemen daar kunnen oplossen. Deze mobiliteitsstudie bedraagt € 21 603,34, bij deze studie wordt ook de school en ouderraad betrokken.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is