Vervoerregio Waasland rolt 115 klassieke en 54 elektrische fietsen uit over 53 locaties in het Waasland. "Het aanbieden past volledig binnen vervoer op maat aan de diverse hoppinpunten"

Op 22 maart 2024, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeer

In het Waasland komen er 169 deelfietsen bij waarvan 54 elektrische fietsen en 115 gewone fietsen. Om ervoor te zorgen dat al deze fietsen veilig en op verschillende plaatsen gestald kunnen worden komen er ook doorheen heel het Waasland 38 nieuwe locaties waar je een deelfiets kan ontlenen en terugbrengen. Schepen voor Mobiliteit Lieve Truyman: " Ik ben verheugd om het startsignaal van de elektrische deelfietsen voor de Vervoerregio Waasland in Temse te mogen organiseren hier aan het spik splinternieuw aangelegd regionaal Hoppinpunt aan het station van Temse. Ik wil bij deze onze medewerkers van de Groendienst, Technische dienst en dienst mobiliteit oprecht bedanken voor het vele werk op het terrein en achter de schermen."

Aantal deelfietsen uitbreiden

Vervoerregio Waasland en Intercommunale Interwaas krijgen vanuit Vlaanderen subsidies om het aantal deelfietsen in de regio uit te breiden. Naast Temse komt dit de gemeenten Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Waasmunster en Zele ten goede. Voorzitter van de Vervoerregio Waasland en schepen voor Mobiliteit in de stad Sint-Niklaas (N-VA) Carl Hanssens : "Het verhogen van het aantal deelfietsen doorheen de gehele vervoerregio zorgt ervoor dat een inwoner van Sint-Niklaas makkelijk een deelfiets kan nemen, naar Temse rijden en deze makkelijk kan stallen. De deelfiets is een handig vervoersmiddel om de eerste of laatste kilometers van je reis af te leggen in combinatie met het openbaar vervoer of met je eigen personenwagen."

Fietsen over de provinciegrens

De Vervoerregio Waasland werkt ook al samen met de Vervoerregio Antwepren rond het hele deelfietsenverhaal. De vervoerregio Antwerpen - Lantis bood vorig jaar een aanbod van elektrische fietsen aan, de Vervoerregio Waasland tekende hierop in. Dit maakt het mogelijk om in Temse een deelfiets te huren en hier makkelijk over de provinciegrens te rijden en die in Antwerpen achter te laten. Schepen Lieve Truyman: "Dit is gemakkelijk voor het woon-werkverkeer tussen beide regio's, zo kunnen inwoners uit het Waasland een deelfiets gebruiken om vlot naar hun werk te rijden in Antwepren. De verplaatsingen kunnen zo heel vlot verlopen!" Voorzitter van de Vervoerregio Carl Hanssens vult aan: "De deelfietsen zijn snel, eenvoudig en goedkoop te ontlenen en dat maakt ze populair. Ze zijn een volwaardig en flexibel alternatief voor de auto voor het woon-werkverkeer."

Veranderingen voor Temse

De gemeente Temse was één van de Wase gemeenten die sinds vorig jaar elektirsche fietsen aanbiedt? In Temse is men toen gestart met 16 deelfietsen over 4 locaties.

De 4 huidige ophaallocaties in onze gemeente zijn.

  • Station Temse
  • Hoogkamerstraat (aan de bushalte Kapelanielaan)
  • De kerk van Velle
  • Elversele ( aan de Duivenhoek)

Nu komen er nog 31 deelfietsen bij, (waarvan 16 gewone fietsen en 15 elektrische fietsen).

Daarnaast komen er ook vijf ophaallocaties bij, hierbij maken we ook de link naar de beide industriegebieden in Temse.

De vijf nieuwe ophaallocaties in onze gemeente zijn:

  • Steendorp: ter hoogte van de Sterstraat
  • Tielrode: ter hoogte van de Kerkstraat
  • Temse:
    • In de Edgard Tinelplaats
    • In industriezone De Zaat ter hoogte van de Frans Van Dycklaan
    • In industriezone TTS ter hoogte van de hoek van de Laagstraat met de Frankrijkstraat

Informatie

Voor interview en beleidsvragen:

Lieve Truyman, schepen voor mobiliteit

Mailadres: lieve.truyman [at] temse.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is