Beiaardiers spelen in Temse op verzoek als steun aan Filippijnen

Op 2 december 2013, over deze onderwerpen: Cultuur

Op 8 november liet de allesverwoestende tyfoon Haiyan een spoor van dood en vernieling achter op de Filippijnen. Over heel de wereld zijn intussen steunverlenende acties opgezet.

De inwoners van Temse kunnen op een originele wijze de slachtoffers steunen dankzij een uniek initiatief van de beiaardiers Jos D’Hollander en Joannes Thuy. Zij hebben een liedjeslijst samengesteld, waaruit de bevolking tegen een steunende bijdrage één of meerdere verzoeknummers kan kiezen die de beiaardiers dan zullen spelen tijdens de vrijdagmarkten op 6 en 13 december (10-12 u.). De belleman zal de liedjeslijst op de Markt uitdelen.

 

Hoe kan u steunen?

Kom op vrijdag 6 en/of 13 december naar de Markt van Temse, loop eens binnen in het toeristisch infokantoor op het gemeentehuis, vraag er naar de liedjeslijst van de beiaardiers en kruis uw favoriete nummer(s) aan, dat u wilt horen klinken uit de beiaard terwijl u die ochtend uw boodschappen doet op de Markt. Kruist u 1 liedje aan, dan zal u gevraagd worden om 3 euro in de collectebus op de balie te deponeren, voor 2 nummers wordt 5 euro gevraagd. Voor 10 euro kan u uw gekozen nummer(s) door de beiaardiers ZIEN spelen in de klokkenkamer.  Vrije bijdragen (zonder liedjeskeuze) of extra’s zijn uiteraard ook welkom.

 

Wie niet in de mogelijkheid is om naar de vrijdagmarkten te komen en toch wenst te steunen, kan de liedjeslijst bekijken op www.temse.be (home) en zijn/haar verzoeknummer(s) doorgeven aan de dienst Toerisme (tel. 03 771 51 31, toerisme [at] temse.be). Op een voor u passend moment kan u dan uw bijdrage komen deponeren in de collectebus in het toeristisch kantoor (openingsuren: iedere weekdag, 9-12 u. en 13-16.30 u.).

Van vrijdag 6 tot vrijdag 20 december blijft de collectebus in het kantoor staan voor wie de Filippijnse slachtoffers wilt steunen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is