Heraanleg kruispunt N16/Hoogkamerstraat in Temse

Op 17 september 2013

Op 18 september gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op het kruispunt van de N16 met de Hoogkamerstraat in Temse. Het wegdek en de fundering worden opgebroken en opnieuw aangelegd. Dit moet de veiligheid en het rijcomfort op het kruispunt aanzienlijk verbeteren. Om de hinder te beperken werkt AWV in twee fasen. Zo blijft verkeer op de N16 steeds mogelijk, zij het over één rijstrook in elke rijrichting. Het verkeer moet rekening houden met ernstige vertragingen. De werkzaamheden zullen anderhalve maand duren. Bij slecht weer kan de planning wijzigen.

Voorbereidende werken vanaf 18 september

Tijdens de werken zal het verkeer op de N16 over één helft van het kruispunt gestuurd worden. Om het verkeer op één rijrichting te brengen, moeten twee doorsteken in de middenberm gemaakt worden. Dat gebeurt vanaf 18 september. Het verkeer zal tijdens de voorbereidende werken één rijstrook hebben in elke richting. Alle bewegingen op het kruispunt blijven mogelijk.

 

Fase 1: vanaf 23 september tot half oktober

In fase 1 wordt het kruispunt aan de kant van industriezone TTS aangepakt. Links afslaan op het kruispunt zal niet mogelijk zijn. Van en naar de Hoogkamerstraat (richting Temse centrum) kan enkel rechts in- en rechts uit gereden worden.

 

Het verkeer op de N16 van en naar industrieterrein TTS moet in beide richtingen omrijden via N16, Industriepark-noord, Houten Schoen en Hoogkamerstraat.

 

Het verkeer op de N16 (aan de kant van Bornem)  naar de Hoogkamerstraat (Temse centrum) wordt omgeleid via N16, Gasthuisstraat, P. Boelstraat, Schoolstraat en Hoogkamerstraat

 

Het fietsverkeer wordt lokaal omgeleid via Laagstraat, Eurolaan en Hoogkamerstraat.

Fietsers kunnen de N16 niet kruisen via de Hoogkamerstraat en worden omgeleid via het kruispunt Doornstraat.

 

Buslijn 93 rijdt om:

  • richting Antwerpen: via de Houten Schoen > Eigenlostraat > Eigenlo > Doornstraat > Gasthuisstraat en verder de normale reisweg.
  • richting Sint-Niklaas: via de Kouterstraat > Gasthuisstraat > Doornstraat > Eigenlo > Eigenlostraat > Houten Schoen en verder de normale reisweg.

 

Niet-bediende haltes: Eurolaan, Grote Dweersstraat, Kapelanielaan, Schoolstraat, Tinelplaats, Vredestraat.

Alternatieve haltes: Gasthuisstraat, Hoge Heerweg, Van Raemdonckstraat.

Meer info op www.delijn.be.

 

Fase 2: half oktober tot half november

In fase 2 wordt het kruispunt aan de kant van Temse centrum aangepakt. Links afslaan op het kruispunt zal niet mogelijk zijn. Van en naar industriezone TTS kan enkel rechts in- en rechts uit gereden worden. 

 

Het verkeer van en naar de Hoogkamerstraat (kant Temse centrum) wordt in beide richtingen omgeleid via N16, Gasthuisstraat, P. Boelstraat, Schoolstraat en Hoogkamerstraat.

 

Het verkeer op de N16 uit Sint-Niklaas naar industrieterrein TTS en van industrieterrein TTS naar N16 richting Temsebrug wordt omgeleid via N16, Industriepark-noord, Houten Schoen en Hoogkamerstraat.

 

Het fietsverkeer wordt lokaal omgeleid via Smesstraat, Hoogkamerstraat en Grote Dweersstraat. Fietsers kunnen de N16 niet kruisen via de Hoogkamerstraat en worden omgeleid via het kruispunt Doornstraat.

 

De omleiding van buslijn 93 is dezelfde als in fase 1.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is