Levend Verkeerspark in Temse

Op 28 april 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeer

Vandaag startte het project ‘Levend Verkeerspark’ in onze politiezone Kruibeke Temse.  Het startschot werd deze morgen gegeven door schepen van Mobiliteit Temse Lieve Truyman.

Verkeersveiligheid is één van de prioriteiten in het zonaal Veiligheidsplan van de zone.

In ons verkeersactieplan willen we de verkeersongevallen in de gemeenten terug dringen en de verkeersveiligheid verhogen, dit door allerlei acties, oa. gerichte snelheids- en alcoholcontroles, weekendacties, dagelijks verkeerspatrouilles, extra toezicht aan de scholen,…..

Naast de repressieve acties, zijn er ook sensibiliseringsacties voor leerlingen van het lagere onderwijs, waaronder dit project. 

Wat is het ‘levend verkeerspark’.  Er zijn enkele activiteiten tijdens het project. Het hoofditem is een uitgestippelde route op de openbare weg, die de kinderen rijden onder begeleiding van de politie. Zij krijgen ter plekke uitleg over de verkeersborden en de gevaarlijke situaties.  Tevens is de route gelokaliseerd in de buurt van de school, zodat de kinderen de situaties rond hun school leert kennen en inschatten.  We zijn van mening dat de openbare weg de beste plek is op ervaring op te doen in het verkeer.

Naast het levend parcours, is er ook nog een fietsbehendigheidparcour, een fietscontrole, en de mogelijkheid om een fiets te laten graveren.

Ook heel belangrijk zijn de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens.  Jaarlijks gebeuren hierdoor ongevallen. Door de zone werd een dode hoekzeil aangekocht, het toont de ware opp. van de dode hoek.  Hier worden de gevaren uitgelegd en men kan zelf een kijkje nemen.

Het project is voor de vierde en vijfde leerjaren en loopt in Temse tot en met donderdag 30 april en ook nog 2 dagen in juni. In Kruibeke gaat het project van start op 26 mei tot en met 1 juni. 

In totaal doen er 14 scholen mee.

39 Klassen

708 leerlingen

De centrumscholen starten vanop de zaat.

Het park wordt opgesteld in Steendorp, dit op woensdag 29 april.  En donderdag in Elversele voor de scholen van Tielrode en Elversele.

In juni is het de beurt op de Velle en nog eens op de Zaat.

In kruibeke zal het park worden opgesteld in Bazel, omgeving Dulpop en in Kruibeke op het OLV plein.

Op het einde krijgt elke deelnemer een diploma en een fluo hesje.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is