N-VA Temse verheugd over doorbraak in restauratiedossier decanale kerk

Op 23 maart 2012

TKerk Temseevreden verneemt N-VA Temse dat minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois een restauratiedossier goedgekeurd heeft voor de decanale Onze-Lieve-Vrouwekerk van Temse. De minister kent een premie van meer dan 457.000 euro goed voor de restauratie van de toren van de kerk.
 
N-VA Temse: “Op korte termijn is het al het tweede dossier dat Geert Bourgeois voor Temse goedkeurt. Na het beschermingsdossier van kasteel Bunneghem-Sloor is nu het restauratiedossier van de decanale kerk goedgekeurd. Dit stemt ons tevreden en trots, zowel voor Temse als voor het beleid van de N-VA-ministers in de Vlaamse regering.”
 
“Kerken behoren tot ons Vlaams erfgoed. De decanale kerk van Temse is een beschermd monument. Als er herstellingen noodzakelijk zijn, dan moeten deze in de mate van het mogelijke uitgevoerd kunnen worden. Als dat met een Vlaamse subsidie kan, dan is dat mooi meegenomen voor de financiën van onze gemeente” aldus Geert Vandersickel van N-VA Temse.
 
Het dossier voorziet in een subsidie van 457.303,19 euro voor de restauratie van de toren van de decanale Onze-Lieve-Vrouwekerk te Temse. Omdat de toren een stabiliteitsprobleem kent dringt deze restauratie zich op. Dit wordt opgelost door de ontmanteling en volledige vernieuwing van de peervormige structuur. Ter plaatse wordt bekeken in welke mate de ringbalken bewaard kunnen blijven. Deze restauratie voorziet eveneens in het vernieuwen van de leien van de dakkapellen, het vervangen van het schrijnwerk van de toren en het reinigen en behandelen van de Balegemse steen aan de voet van de toren.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is