OCMW-Temse start met een centrum voor kortverblijf in het woonzorgcentrum “De Reiger”!

Op 10 februari 2014, over deze onderwerpen: OCMW & Sociale Zaken

Het OCMW-Temse startte vanaf 01/01/2014 met een nieuwe dienstverlening in het woonzorgcentrum De Reiger. Bij de bevoegde minister werd een aanvraag tot erkenning van 3 plaatsen ingediend.

In uitvoering van het Lokaal Sociaal Beleidsplan 2008-2014 bekwam het OCMW van Temse reeds de “voorafgaande vergunning” voor de realisatie van een Centrum voor Kortverblijf (cvk) voor 7 plaatsen  in de geplande nieuwbouw voor het WZC De Reiger.

In afwachting van de realisatie van dit nieuwe woonzorgcentrum werd reeds gestart met 3 kamers. Deze kamers, die verspreid zijn over de verschillende afdelingen, zijn volledig uitgerust met aangepast meubilair, beschikken over een flat-screen met televisieabonnement , een koelkastje, internetaansluiting met bijhorend abonnement en telefoonaansluiting eveneens met bijhorend abonnement (enkel de uitgaande gesprekken worden aangerekend).

Voor het verblijf in een kamer voor kortverblijf zal een toeslag van 1,5 €/dag bovenop de normale dagprijs van de toepasselijke kamer worden aangerekend.

Mogelijks wordt in de loop van 2014 nog een 4de plaats voor kortverblijf gerealiseerd.

 “Een centrum voor kortverblijf biedt tijdelijke verzorging en opvang aan ouderen vanaf 65 jaar voor maximaal 60 opeenvolgende dagen en maximaal 90 dagen per jaar. De dienstverlening is grotendeels hetzelfde als in het woonzorgcentrum” .

“Zo’n kortverblijf kan nodig zijn als de personen  die normaal thuis de bejaarde verzorgen (familie of vrienden die mantelzorgers zijn) dat een tijdje niet meer kunnen, als ze bijvoorbeeld op vakantie zijn, of ziek zijn. Het biedt ook een oplossing als een bejaarde een tijdje meer verzorging nodig heeft dan normaal zoals na een val of een crisissituatie”.

“Met deze nieuwe realisatie beantwoorden we aan een reële nood voor onze bejaarde inwoners van Groot-Temse” eindigt Werner Maerevoet (N-VA) – Voorzitter OCMW-Temse.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is