VIA voor Temse … een geslaagde avond

Op 1 mei 2012

In het kader van de actie VIA (vrouwen in actie) voor Temse organiseerde de N-VA afdeling van Temse woensdag 25 april een gesprekavond met als gastsprekers: Arrondissementeel Voorzitter Annemie Charlier, Federaal Volksvertegenwoordiger Ingeborg De Meulemeester en Senator Inge Faes.

Senator Inge Faes gaf tekst en uitleg bij haar wetsvoorstel over DNA-databanken i.v.m. criminaliteit en oplossen van misdrijven en verdwijningen.

Zowel in het dagelijkse bestuur van de N-VA, als onder onze sprekers van de avond en de welgekomen gasten was al vlug duidelijk dat drie generaties vrouwen vertegenwoordigd waren. Het besluit van onze N-VA-vrouwen over de generaties heen is klaar en duidelijk.

“Wil je iets veranderen, blijf dan niet aan de zijlijn staan”
Spring op de kar en wees diegene die “een steen verlegd heeft”

Waarom zou de stem van een vrouw anders klinken. Vrouwen hebben een andere visie, benadering om zaken aan te pakken. Clichés en excuses om aan de zijlijn te staan en te blijven zijn er altijd geweest. Zijn mogen ons niet weerhouden om op het politieke toneel ook hier in Temse actief mee te werken. Vrouwen vechten al meer dan een halve eeuw voor gelijkheid of dacht u dat dit al verzekerd was. Onze gastspreeksters konden allen getuigen dat zij gegroeid zijn uit de plaatselijke afdelingen.
 
Op de foto ziet u achteraan de 3 sprekers v.l.n.r.  Senator Inge Faes,  Arrondissementeel voorzitter Annemie Charlier en Federaal Volksvertegenwoordiger Ingeborg De Meulemeester.
Op de eerste rij de organiserende vrouwen van de N-VA Temse  v.l.n.r.  Rita Prové, Cleo Callens en Magda Haentjens.
Wil je meewerken, neem dan contact op met Magda Haentjens (magda.haentjens [at] n-va.be).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is