Bakfiets "Velo-Droom"

Op 15 juni 2018, over deze onderwerpen: OCMW & Sociale Zaken

Een aantal jaren geleden bekwamen wij vanuit het LOGO het label “Gezonde gemeente”. Bewegen is één van de elementen dat behoort tot het label en dit zowel voor onze medewerkers als voor de inwoners van onze gemeente. Zo hebben we reeds tweemaal het initiatief “10.000” stappen georganiseerd met de bedoeling dat iedereen probeert 10.000 stappen per dag af te leggen.

Maar niet iedereen heeft nog de fysiek of de mogelijkheid om ver te stappen of te fietsen. Daarom ontstond er in de stuurgroep van het lokaal dienstencentrum ’t Achterpoortje een tijd geleden het idee om deze groep van mensen toch warm te maken om te fietsen of de fietservaring te laten beleven of herbeleven.

Verenigingen, hulpverleners, mensen met een beperking en zestigplussers in Temse kunnen voortaan rekenen op de ‘vélo-droom’. Dat is een elektrisch aangedreven bakfiets die de gemeente en het OCMW hebben aangekocht, met steun van de provincie. “Doel is Temse en zijn inwoners warm te maken om weer te fietsen en hen de fietservaring te laten herbeleven. De ‘vélo-droom’ is er voor iedereen, maar richt zich in de eerste plaats op zestigplussers en mensen met een beperking. Iedereen kan de fiets gebruiken, vrijwilligers staan klaar om te duwen op de pedalen”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is