BIB! BIB! BIB! HOERA! Schenkt 60 prentenboeken aan Bibliotheek Temse

Op 19 februari 2023, over deze onderwerpen: Bibliotheek, Cultuur

De Bibliotheek van Temse kreeg op donderdag 9 februari 60 van BIB! BIB! BIB! HOERA!, een initiatief dat ontstond voor de Warmste Week 2021. Temsenaar Marie De Vos illustreerde de 5 prentenboeken uit de reeks Noor.

Carita De Vos en Livia De Vos zijn de drijvende kracht achter het initiatief BIB! BIB! BIB! HOERA! dat in 2021 geselecteerd werd voor de Warmste Week. Zo konden ze dankzij de steun die ze ontvingen van de Warmste Week en de Koning Boudewijnstichting, een reeks mooi geïllustreerde prentenboekjes uitwerken met tekst ondersteund door beeldschrift.

We waren al lang op zoek naar een manier om onze leerlingen met een verstandelijke beperking, leerlingen met een andere thuistaal, kansarme leerlingen… te helpen bij de leesstart”, vertellen Carita en Livia.

Twaalf zeer gemotiveerde illustratoren boden zich aan om 60 prentenboekjes vrijwillig te illustreren. Waaronder Temsenaar Marie De Vos.

Al sinds ik een klein kind was, is het mijn droom om illustrator van kinderboeken te worden. Ik volgde kunsthumaniora en sta net aan het begin van de opleiding Visual Design in LUCA Gent. Ik heb nog veel te leren, maar dankzij dit mooi project zette ik de eerste stappen naar mijn grote droom”, geeft Temsenaar Marie De Vos aan.

Je kan de prentenboeken in de Bibliotheek ontlenen. Een deel van de prentenboeken worden geschonken aan de centrumscholen in Temse om zo kinderen met een andere thuistaal een leesstart te kunnen geven.

Marie De Vos uit Temse was één van de illustratoren. Zij illustreerde de 5 prentenboekjes uit de reeks Noor. Dat maakt ons extra fier om deze boeken in onze Bib te verwelkomen”, geeft schepen van Cultuur Lieve Truyman aan.

Informatie

Voor interview en beleidsvragen contacteer Lieve Truyman, schepen van Cultuur.

Telefoonnummer Lieve Truyman: 04 86 78 54 81

E-mailadres Lieve Truyman: lieve.truyman [at] temse.be

Voor andere vragen contacteer de Cultuurdienst.

Telefoonnummer team Mobiliteit: 03 710 12 74

E-mailadres: cultuurbeleid [at] temse.be 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is