Eerste Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA) goed gestart binnenin de school in Temse

Op 19 januari 2024, over deze onderwerpen: Jeugd, Onderwijs en scholen

In Temse mochten leerlingen van Freinetschool De Kolibrie in Tielrode vanaf 8 januari voor het eerst naar de buitenschoolse opvang binnen de school zelf. In 2023 startte Lokaal Bestuur Temse samen met de scholen en Ferm Kinderopvang een traject om de buitenschoolse opvang tijdens weekdagen op school te organiseren. Schepen van Jeugd, Kinderopvang en onderwijs Tineke Van Britsom: “In nauw overleg met de school zijn we tot een goede en haalbare samenwerking gekomen, rekening houdend met de visie en dagelijkse realiteit van de school”!

Waarom kiest Temse voor opvang op school?

Via de opvang op school integreren we buitenschoolse opvang en andere activiteiten tot een rijker aanbod voor schoolgaande kinderen.

Dit heeft diverse voordelen voor zowel ouders als kinderen: zo geven we kinderen speelmogelijkheden en kansen om zich verder te ontwikkelen maar ook keuzevrijheid en recht op rust. Een toegankelijk aanbod geeft ouders ook de kans om hun work-life balans in evenwicht te houden.

Buitenschoolse opvang in Freinetschool de Kolibrie

Op 8 januari werd het startschot gegeven door de Freinetschool de Kolibrie in Tielrode.

Lokaal Bestuur Temse voorziet in het traject voor elke school die buitenschoolse opvang wilt organiseren op school een éénmalige infrastructuursubsidie. Freinetschool De Kolibrie kocht met hulp van deze subsidie duurzaam speelmateriaal. De kinderen krijgen hiermee meer speelmogelijkheden voor tijdens en na de schooltijden, afgestemd op de verschillende leeftijden.

Ferm Kinderopvang die nu de buitenschoolse kinderopvang in de gemeente organiseert, blijft aan zet. Zij zetten hun taak gewoon verder binnen de school.

Sven Debruyn, directeur van Freinetschool De Kolibrie: “De nauwe samenwerking tussen de school en de buitenschoolse opvang draagt bij tot een echte win-winsituatie. De visie van de levendige, ontdekkende school die Freinetschool De Kolibrie kenmerkt, wordt ook door de buitenschoolse opvang gerespecteerd. De opvang voelt nu nog vertrouwder aan voor onze kinderen. We kijken er naar uit om ook in de toekomst samen nieuwe initiatieven uit te werken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is