ISA-site – TIJDELIJKE INVULLING

Op 23 januari 2018, over deze onderwerpen: Lokale economie

Het project ‘tijdelijke invulling van de isa-site’ werd vorige dinsdag aan de pers voorgesteld. Schepen Geert Vandersickel, die voor N-VA het project opvolgt, was aanwezig om de pers en de sprekers te verwelkomen.

 De ISA-site is een site met een verhaal. Van een destijds welvarende school (1844-2010), naar een ontwikkelingsproject met diverse functies (verschillende woonvormen, ruimte voor handel en vrije beroepen, kinderopvang, …). Door de aansluiting bij de zorgsite van het OCMW en de winkelstraten is dit een unieke toplocatie voor ontwikkelaars en biedt het kansen om er iets moois van te maken o.a. door een plein en aanpassingen aan het straatbeeld. De geplande structuur van de ontwikkeling zorgt dan weer voorzuurstof in het centrum. Samen met Interwaas, die eigenaar is van de site, wordt op dit ogenblik gewerkt aan de opmaak van een masterplan, als voorbereiding van een RUP en aanbestedingen (2020).

Ondertussen staat de site er leeg bij. Een deel van het terrein wordt daarom op dit ogenblik klaargemaakt voor tijdelijk gebruik: een buitenruimte van 2 400 m² en 2 stockeerruimten met stroom- en watervoorziening. Deze ruimte wordt ter beschikking gesteld van individuen, verenigingen, scholen, … om er openluchtactiviteiten te organiseren.Hierdoor komt er al leven in de brouwerij.

Als schepen van informatica mocht Geert Vandersickel de start aankondigen van https://temse.citizenlab.co . Via dit digitaal participatieplatform worden ideeën opgevraagd voor de tijdelijke invulling. Om de ingediende projecten te ondersteunen is er ook budget voorzien voor de uitgekozen projecten. Alle informatie i.v. het project en de mogelijkheden van invulling zijn, terug te vinden op het platform. “Dit een project zal -door zijn ligging en invulling- zeker de lokale handelaars ten goede komen. Daar kunnen we alleen blij om zijn” aldus onze schepen van lokale economie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is