Minister Weyts investeert € 940.372 in Vrije Basisschool Heilig Hart in Temse

Op 8 juni 2023, over deze onderwerpen: Onderwijs en scholen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 940.372 in Vrije Basisschool Heilig Hart in Temse. “Deze regeerperiode kunnen we met de extra investeringsimpuls van een half miljard euro de grootste noden ledigen” zegt Weyts. "Naast nieuwbouw staan er ook heel wat kleinere ingrepen, zoals dringende werken omwille van overmacht gepland, opdat elk kind veilig en comfortabel naar school zou kunnen gaan.”

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken.

Investeringsgolf vanuit Vlaanderen ook goed voor het Onderwijs in Temse

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert zo  € 940.372 in Vrije Basisschool Heilig Hart in Temse. Concreet gaat het om nieuwbouw en verbouwingswerken.

Schepen van onderwijs Tineke Van Britsom: "Wij als N-VA Temse zijn verheugd dat er middelen worden vrijgemaakt voor het onderwijs in Temse, dit ondersteunt de ambitie van Vlaanderen om onze kinderen maximaal te ondersteunen. Het is noodzaak om te investeren op het onderwijs voor de toekomst van onze gemeenschap."

Als N-VA Temse kunnen wij investeringen in onze kinderen alleen maar toejuichen. Deze Vlaamse subsidie van onze minister van Onderwijs Ben Weyts onderstreept onze gemeenschappelijke ambitie om de onderwijskwaliteit te verbeteren. Aan de hand van deze investeringen zorgen we dat leerlingen van Temse in een optimale omgeving les kunnen krijgen.

Informatie

Voor interview en beleidsvragen:

Tineke Van Britsom, schepen van jeugd:

E-mailadres: tineke.vanbritsom [at] temse.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is