Mobilhomeparking … laatste fase

Op 27 maart 2018

Reeds geruime tijd worden de mooie plaatsen van de mobilhome parking druk bezocht en ook sterk gewaardeerd door de toeristen. Ook horeca en handel is uiterst tevreden met deze realisatie. Het is een meerwaarde voor Temse op economisch en toeristisch vlak.

In afwachting van volwaardige service-mogelijkheden werd verwezen naar bij Alpha Motorhomes (Kapelanielaan, Temse) voor lozen en bijvullen van drinkwater. Van bij het begin was beloofd om alle infrastructuur te voorzien … de werken zijn volop aan de gang.

Voor bepaalde service wordt een kleine bijdrage gevraagd, welke op de gemeenteraad van 26 maart goedgekeurd zijn.

  • Afzonderlijk lozen van sanitair en afvalwater is gratis
  • Afname van drinkwater: 2euro / 10 min.
  • Parkeren zonder gebruik van de service: 2 euro /24 uur
  • Parkeren met inbegrip van service (water + elektriciteit): 8 euro /24 uur
  • Boete voor parkeren zonder ticket bedraagt 20 euro.

“Door de prijszetting is het ook mogelijk dat passanten hier komen lozen en bijvullen, wat ook het mobilhome-toerisme in de streek ten goede komt. En misschien ontdekken de passanten dan hoe mooi Temse is en komen ze later terug voor een langer verblijf. Er is duidelijk over nagedacht ! “

Er zijn 20 plaatsen beschikbaar met 20 elektriciteitsaansluitingen van 16Amp. Menige gemeente met een overnachtingsplaats zal hierop jaloers zijn. Voor de winter is voldoende stroom belangrijk.
Op het terrein worden naast de nodige informatieborden ook nog enkele panelen met cultuurhistorische informatie over de site aangebracht. Ook picknickbanken mogen niet ontbreken. De ingebruikname van de infrastructuur en betaling is vastgelegd vanaf 1 mei.

Schepen Geert Vandersickel (N-VA), zelf mobilhome-reiziger, heeft ondertussen de bijnaam van schepen van mobilhome gekregen. Met zijn ervaring heeft hij dit dossier stap voor stap getrokken en aangestuurd. Het is een dossier waar heel wat diensten hebben samengewerkt om te komen tot deze realisatie.

Het gebruikersreglement -waarin de nodige afspraken gemaakt worden- geeft garanties over netheid, rust en veiligheid. De mobilhomeparking wordt ook opgenomen in het politiereglement. Beide zijn ook goedgekeurd op de gemeenteraad. Ondertussen worden ook de nodige stappen ondernomen voor een erkenning in het kader van het logiesdecreet van Toerisme Vlaanderen. “Ik twijfel er niet aan dat dit in orde komt”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is