Nederlandse Kampersclub verkent Temse

Op 18 mei 2017, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid

Tijdens het moederdagweekend kwam de Nederlandse Kamperclub afdeling regio Zuid-West/Zeeland op verkenning in Temse. Maar liefst 22 mobilhomes met Nederlandse nummerplaat stonden geparkeerd op de mobilhomeparking achter AC De Zaat. De kampeerders werden verwelkomd door schepenen Geert Vandersickel, Franky De Graeve en Debby Vermeiren.

“In Nederland zijn zeven regionale afdelingen van de Kamperclub”, aldus Joop Van Egmond coôrdinator van de afdeling Zuid-West/Zeeland. Elke afdeling organiseert uitstappen waar alle leden uit heel Nederland aan kunnen deelnemen. We zijn hier dit weekend met 40 Nederlanders uit alle delen van het land. Eén van de koppels komt zelfs met hun kamper uit Dokkum, in Friesland, maar liefst 300 kilometer van Temse. We zijn hier met onze afdeling zowat twee jaar geleden geweest.  Omdat de streek ons bijzonder beviel, zijn we opnieuw naar Temse afgezakt, maar de gemeente was op de hoogte van onze komst.  Twee jaar geleden beloofde schepen Vandersickel trouwens dat de gemeente werk ging maken van acomodatie voor de kampers. En men heeft woord gehouden, men is volop bezig om alles op punt te zetten.”

“Het is inderdaad de bedoeling om op korte tijd hier op de parking achter AC De Zaat een servicestation te voorzien waar de toeristen vuil water kunnen lozen en proper water kunnen tanken.”, aldus schepen Geert Vandersickel (N-VA) ” Daarbij zal men ook, tegen betaling, electriciteit kunnen aftappen. Van hieruit kan men Temse verkennen en bij uitbreiding de rest van de schelde – en durmeregio.”

De toeristen werden zondag ook in Temse-centrum rondgeleid door gemeentegids Roger Andries.

“We komen zeker terug, het is fijn om hier in de streek te vertoeven”, klonk het bij de Nederlandse toeristen.”

Vanuit Temse vertrokken de kampers maandagochtend weer naar andere oorden.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is