Nieuw Scheldebad, een paviljoen in het Scheldepark

Op 2 september 2018, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid

Vrijdag 31 augustus 2018 werd het nieuwe Scheldebad geopend.  Dit Scheldebad kwam tot stand via een publiek-private samenwerking.  Het werd gerealiseerd door een nauwe samenwerking tussen het gemeentebestuur van Temse en de private partner: de VITA Groep. Tevens ontving de gemeente voor dit sportieve zwembaddossier 750 000 euro subsidies van de Vlaamse minister van sport Philippe Muyters (N-VA). De samenwerking gaat uit van een DBFMO-formule. DBFMO staat daarbij voor Design, Build, Finance, Maintenance en Operation. Alles, van ontwerp tot exploitatie en onderhoud, komt met andere woorden voor een periode van 30 jaar in handen van de private partner waarmee de gemeente Temse de samenwerking aangaat.    

De Vita Groep is een nieuwe speler binnen de markt van de ontwikkeling van zwembad- en sportinfrastructuur. De vooruitstrevende ontwerpen van architecten Slangen en Koenis en frisse aanpak van Vita Groep hebben inmiddels gezorgd voor de toekenning van verschillende opdrachten. Het Vita Scheldebad is het eerste zwembad en sportcomplex dat gerealiseerd is door de Vita Groep, ondertussen zijn er nog 4 andere die door hen gerealiseerd worden.  Zo komt er nog een Vita zwembad in Mol, Mortsel, Aalst en één in Nederland.

Voor de technische installatie en het onderhoud hiervan gedurende 30 jaar wordt beroep gedaan op de firma Hellebrekers. De bouw van het zwembad was in handen van bouwfirma Cordeel uit Temse.  Voor de veiligheid van de zwemmers en de hygiëne van het zwembad, zorgen de redders en de poetsvrouwen, hiervoor werd een samenwerking uitgewerkt met Farys.

Het Vita Scheldebad voorziet in een competitiebad, een doelgroepenbad, een kinderbad, een familieglijbaan en 3 kruidenbaden. In dit nieuwe sportieve centrum bevindt zich ook een binnenspeeltuin en een fitness-zaak. Er kan ook los van een zwembadbezoek iets gedronken en gegeten worden in de horecazaak “Fretalop”.

Tevens is er ook een interactieve buitenspeeltuin die door de gemeente zelf werd gerealiseerd.  Deze speeltuin beschikt over een Sona geluidsboog.  In deze geluidsboog zijn er verschillende spelletjes geprogrammeerd zoals de stoelendans, dansspelen en rekenoefeningen. De geluidsboog van de firma Yalp maakt gebruik van de grote interesse van kinderen in gamen en moderne technologie, maar combineert dit met actief buiten spelen, actief bewegen, grenzen verleggen en sociale ontwikkeling. Deze combinatie staat garant voor plezier.
Hierdoor zullen er ook meer bezoekers zijn in het park en worden de kinderen geprikkeld om gezond buiten te spelen.  

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is