Nieuwjaarsreceptie 2017

Op 14 januari 2017, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Tijdens onze nieuwjaarsreceptie kijken we even terug naar wat  N-VA Temse in 2016 heeft uitgewerkt, blijkt dat wij ook niet stil zaten.

Er werd ten eerste intens geïnvesteerd in mobiliteit. 
Er is van start gegaan met de opmaak van een echt fietsbeleid voor Temse.  Eindelijk wordt er werk gemaakt van de boven functionele fietsroute Temse – Sint-Niklaas, waar al sinds 2000 spraken van is.  Samen met het stadsbestuur van Sint-Niklaas werd een startnota opgemaakt waarin we nog binnen deze legislatuur streven naar een veilige fietsvoorziening op de brug over de E17.  Een beter en veilig fietspad langsheen de bedrijvenzone TTS moet ervoor zorgen dat meer mensen de fiets nemen om naar het werk te gaan en dat scholieren van Temse veilig van en naar hun school in Sint-Niklaas geraken.  Ook de mobiliteitsstudie voor het centrum van Temse is vorig jaar opgestart en sluit aan bij de heraanleg van de Wilfordkaai.

Op gebied van cultuur werd vorig jaar gestart met de werken voor de nieuwe ontmoetingszaal ‘De Mosterdpot’ in Steendorp. Deze zaal biedt in de eerste plaats ruimte voor de verenigingen van Steendorp, maar zal ook voor alle inwoners ter beschikking gesteld worden. Streefdoel is dat eind dit jaar deze zaal in gebruik kan worden genomen.

Binnen het OCMW beweegt er ook heel wat. Vorig jaar werd een KIDSRESTO geopend waar de 1 euromaaltijden worden aangeboden. Het lokale dienstencentrum met het seniorenrestaurant zat ook nog steeds in de lift.
De voorontwerpen voor het rusthuis de nieuwe reiger en de assistentiewoningen zijn afgerond. Het dossier is klaar en de bouwaanvraag kan ingediend worden.  Gepland wordt om dit najaar van start te gaan met de bouw van de assistentiewoningen en de eerste bouwfase voor het rusthuis de nieuwe reiger volgt in het voorjaar van 2018.

In 2016 zijn ook de werken van start gegaan voor een professionele en volledig uitgeruste mobilehome-parking. Deze is bijna volledig klaar en vanaf de zomer van 2017 zullen de mobilehome-liefhebbers daar terecht kunnen.

Er werd verder gewerkt aan het project brede school.  Zo werden een aantal schoolgebouwen ook opengesteld op woensdagnamiddag zodat kinderen van heel Temse op een laagdrempelige manier konden proeven van het vrijetijdsaanbod.

In samenwerking met de lokale handelaars, UNIZO en tennisclub De Vallei is er werk gemaakt van de eerste gezellige kerstmarkt in Temse wat meteen een groot succes bleek. Als laatste werd vorig jaar een startnota opgemaakt voor het renovatiedossier van de weginfrastructuur in het bedrijventerrein TTS. 

Dit was in een notendop wat N-VA Temse in 2016 voor u en alle inwoners heeft verwezenlijkt. Wij timmeren verder aan de weg en willen ervoor zorgen dat Temse een fijne gemeente is en blijft om in te werken, te wonen en te genieten. 

Wij rekenen hierbij op uw vertrouwen en steun.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is