Opening motorhometerrein van Temse

Op 14 augustus 2018, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid

Vrijdag 10 augustus werd het motorhometerrein van Temse officieel geopend

Onze schepen van lokale economie, Geert Vandersickel, is, mede door zijn expertise als motorhome-reiziger, ondertussen ook schepen van camperzaken geworden. Hij was de gangmaker achter dit project. Van bij het begin tot het einde heeft hij het dossier in goede banen geleid en ervoor gezorgd dat alles pico bello in orde is. Uit gesprekken met bezoekers, blijkt alvast dat zij zeer tevreden zijn zowel over de ligging in het centrum van Temse als over de aangeboden accommodatie.

In zijn openingstoespraak gaf hij een overzicht van de verschillende fasen bij de totstandkoming van de motorhomeparking om te eindigen met de volledige service-infrastructuur.

Deze nieuwe vorm van toeristisch verblijf levert heel wat op voor de gemeente … rechtsreeks en onrechtstreeks.  Bovendien is het een dienst die de gemeente aanbiedt ter ondersteuning van handel, horeca en toerisme. De reacties vanuit deze sector zijn alvast positief en veelbelovend.

Met de ligging van Temse als centraal punt voor wandel en fietstoerisme langsheen Schelde en Durme is het een geschikte plaats voor extra overnachtingsmogelijkheden. Vanuit de camperwereld klinkt de oproep naar andere gemeenten om het voorbeeld van Temse te volgen en het verblijfstoerisme uit te breiden met motorhomes. De camper-toeristen (gemiddeld 50-70 jarigen), houden van rustige en veilig overnachtingsplaatsen met het nodige comfort, dichtbij het centrum, winkels, restaurants en recreatiemogelijkheden.

Omdat alles tot in de puntjes in orde is, werd na een controle onmiddellijk het label Toerisme Vlaanderen toegekend.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is