Opmerkelijke wijzigingen binnen de Academie Beeldende Kunst van Temse.

Op 10 september 2018, over deze onderwerpen: Onderwijs en scholen

Een opendeurdag bij het begin van het schooljaar, laat toe om een juiste keuze te maken. Het nieuwe decreet DKO (Deeltijds KunstOnderwijs) laat nieuwe mogelijkheden toe. De academie van Temse voert enkele opmerkelijke nieuwigheden in o.a. beeldverhaalatelier, medialab, vernieuwing perron17 en samenwerking met de Woonboot (BKO). Meer informatie over de verschillende ateliers en uurroosters is terug te vinden op  de website van de academie (https://www.academietemse.be/)

Onbekend maakt onbemind

Bij aanvang van het schooljaar, biedt de academie voor beeldende kunsten Temse de kans om kennis te maken met de verschillende ateliers. Op zaterdag 15 en zondag 16 september staan de ateliers open voor het publiek, telkens van 9u30 tot 12u30. Om 10u is er een begeleide rondleiding voorzien. “Maak de opstart van de academie mee en maak je creatieve dromen waar in het atelier van jouw keuze”.
https://www.academietemse.be/open-ateliers-op-15-en-16-september-in-acad...

Voor het atelier “Perron 17” is er een afzonderlijk infomoment voorzien op maandag 8 september om 19u in het grafieklokaal 04 in Temse. Perron17 is een Cross-over atelier voor volwassen die graag over de ateliermuurtjes willen kijken en het Projectatelier voor volwassenen die eens buiten de muren van de academie willen werken. Perron17 van Temse heeft in het nieuwe decreet Deeltijds Kunst Onderwijs, model gestaan voor het projectatelier dat nu in alle academies kan opgestart worden.
https://www.academietemse.be/perron17-het-nieuwe-creatieve-station-van-d...

Nieuwe mogelijkheden

Het nieuwe decreet, dat ingaat vanaf 1 september, laat een aantal nieuwe mogelijkheden en/of wijziging toe. Ook in Temse zijn een aantal zaken vernieuwd.

Naast het nieuwe atelier beeldverhaal (stripatelier – 12 tot 17 jaar) is er voor de jongeren ook nog het MediaLab (8 tot 12 en 12 tot 17 jaar). In het MEDIALAB gaan de jongeren samen op ontdekking en experimenteren ze met computer, scanner, camera, smartphone en vele andere zaken om onze ideeën en dromen digitale of fysieke werkelijkheid te laten worden. Tegelijkertijd onderzoeken ze ook hoe traditionele technieken zoals tekenen, schilderen, knutselen, boetseren, etc. gebruikt kunnen worden om creatieve doelen te bereiken.
https://www.academietemse.be/middelbare-graad/digitale-beeldende-vorming

In het BEELDVERHAALATELIER leren de jongeren hun grafische en narratieve capaciteiten ontdekken en ontplooien. Hierbij komen diverse teken-technische aspecten, verschillende verteltechnieken en nieuwe technologieën en digitale middelen aan bod. Alles staat in functie van een persoonlijk stripwerk.
https://www.academietemse.be/middelbare-graad/graad-3-beeldverhaalatelier

Nieuw is ook een project i.s.m. de buitenschools kinderopvang van de WOONBOOT in Temse, dat vlakbij de academie gehuisvest is. Voortaan kunnen de kinderen twee uurtjes Beeldatelier volgen op de academie. Kinderen tekenen, boetseren, schilderen, maken collages, drukken eigen ontwerpjes, knutselen, bouwen…kortom elke creatieve DOE-vorm komt aan bod! Deze mogelijk is er op dinsdag of donderdag, van 16u tot 17u40. De kinderen worden afgehaald en teruggebracht van de Woonboot naar de Academie. Kostprijs bedraagt slecht 65€ voor een gans schooljaar (+10 € materiaalkost). Meer informatie is ook te verkrijgen is bij de leerkracht en directie van de basisschool. “Een dergelijke samenwerking is steeds een win-win verhaal. De kinderen zijn creatief bezig, talenten worden ontwikkeld. Het is een opstap naar de academie en voor de BKO is het een vorm van verlichting van hun opdracht”.
https://www.academietemse.be/nieuw-in-de-academie-van-temse-beeldatelier...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is