Park in centrum Temse wordt vernieuwd

Op 7 oktober 2023, over deze onderwerpen: Duurzaamheid

Lokaal Bestuur Temse heeft plannen voor de herinrichting van park Den Esch. Op 26 september vond er een participatiemoment met de buurtbewoners plaats. Schepen voor Duurzaamheid Tineke Van Britsom (N-VA): “ Het doel voor het park Den Esch is om samen met de buurtbewoners een leuke leef- en belevingsomgeving te creëren in het centrum van Temse!

Aangenaam verblijven in Temse moet de focus blijven

Het centrum van Temse is dichtbebouwd toch moeten er voor de inwoners toch een mogelijk zijn om groen op te zoeken en aangenaam te kunnen verblijven binnen de eigen gemeente. Schepen Tineke Van Britsom: “We zetten volop in om de leefbaarheid van het centrum van Temse. In Temse is het aangenaam wonen en we zetten volop in om dit gevoel te behouden. De heraanleg van het park Den Esch is hierin een eerste stap!

Het park wordt op bepaalde plekken grondig aangepakt. Het wandelpad zoals we het nu kennen, zal samen met de bouwwerken heraangelegd worden. Er worden twee extra groene doorsteken voorzien aan dit pad naar de Tekenaarslaan.

Inspraak en slagkracht van de buurtbewoners

In dit project werkt de gemeente samen met de inwoners. Op 26 september was er een participatiemoment waar meer dan 90 inwoners deel aan genomen hebben.

Schepen Tineke Van Britsom: “Tijdens dit participatiemoment kwamen er heel wat constructieve maar ook kritische ideeën van de buurtbewoners. We dachten samen na over hoe we de omgeving leefbaarder en groener kunnen maken. We nemen de input van de sessie mee naar het ontwerp. Eén perceel aan het park blijft eigendom van Lokaal Bestuur Temse. Voor de inrichting van dit perceel gingen we aan de slag met buurtbewoners. We denken bv. aan de aanleg van een pluktuin of een voedselbos.

Volledig in het teken van Temse Wonderland

Het project van park Den Esch kadert volledig in het thema van Wonderland. Wonderland staat voor een schoon Temse dat klaar is voor het klimaat van de toekomst. Een gezonde en groene gemeente om te wonen, werken, ontmoeten en ontspannen.

Info

Voor interview en beleidsvragen: Tineke Van Britsom, schepen voor duurzaamheid

Telefoonnummer: 0478 22 20 03

Mailadres: tineke.vanbritsom [at] temse.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is