Succesvolle zwerfvuilactie van de Steendorpse Sint-Henricusschool

Op 18 april 2016, over deze onderwerpen: Onderwijs en scholen

In het kader van de lokale netheidscampagne “een proper Temse DANKzij u” en de sensibiliseringscampgne ‘In de vuilbak’ van de Vlaamse overheid worden in het voorjaar diverse zwerfvuilacties georganiseerd in Temse.

Ook de vrije basisschool Sint-Henricus droeg zijn steentje bij. Hun zwerfvuilactie vond plaats op vrijdag 15 april 2016. De leerlingen trokken naar de omgeving van het Gelaagpark, Warandestraat, Lepelstraat en het dijktraject.

Zij werden daarbij begeleid door de leerkrachten, enkele ouders en vier netheidswerkers van de school. Deze netheidswerkers zijn leerlingen van de school die op regelmatige tijdstippen het zwerfvuil opruimen in de omgeving van het Gelaagpark en de Roomkouter.

Ook de kleuters namen deel aan de zwerfvuilactie. Zij maakten het schoolterrein zwerfvuilvrij.

De gemeentelijke milieudienst ondersteunde de actie d.m.v. de inzet van de borstelveegmachine en de elektrische afvalzuiger. Ook werden afvalknijpers, handschoenen en afvalzakken ter beschikking gesteld.

Vóór de leerlingen vertrokken, werden ze op de speelplaats aangemoedigd door de schepenen Franky De Graeve (leefmilieu) en Geert Vandersickel (onderwijs).

Samen zorgden de leerlingen voor een ‘net’ en ‘mooi’ Steendorp. Jong geleerd is oud gedaan.

N-Va Temse is dergelijke initiatieven zeer genegen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is