223 649 euro voor sportinfrastructuur in Temse

Op 19 december 2017

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters investeert 223 649 euro in Rapid Hockey Club in Temse. In totaal kent de minister meer dan 20 miljoen euro subsidies toe aan 44 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over Vlaanderen. Het gaat zowel om nieuwbouwprojecten als om renovaties. Volgend jaar kunnen initiatiefnemers opnieuw meedingen naar subsidies, dit keer voor een bedrag van 25 miljoen euro.

Voor Temse gaat het om de hockeyterreinen van Rapid Hockey Club, waar de minister 223 649 euro investeert voor de omvorming van een bestaand kunstgrasveld voor hockey (semi-sanded) tot een kunstgras-waterveld en de realisatie van een centraal kleedkamer/sanitair/cafetaria gebouw tussen de beide hockeyvelden. “We zijn zeer blij met deze investering”, zegt lijsttrekker voor N-VA Temse Lieve Truyman. “Het geeft ons de kans om onze sportinfrastructuur en ons sportaanbod op niveau te houden én te vernieuwen.”

Sinds zijn aantreden als Vlaams minister van Sport heeft Philippe Muyters consequent ingezet op de vernieuwing en uitbouw van de sportinfrastructuur in Vlaanderen. “Dat was ook hoog nodig,” zegt minister Muyters, “Onze sporthallen en zwembaden waren zwaar verouderd en er waren grote tekorten. We moesten echt een tandje bijsteken. In de eerste jaren heb ik gewerkt aan de meest acute problemen zoals de zwembaden. Maar intussen heb ik een meer vraaggericht systeem ontwikkeld zodat initiatiefnemers zelf elk jaar projecten kunnen indienen. En met succes. In deze oproep waren er 67 aanvragen, waarvan we er nu 44 kunnen honoreren.”

    

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is