Welzijnsvereniging “Sleutelzorg” in de startblokken

Op 7 oktober 2019, over deze onderwerpen: OCMW & Sociale Zaken

Gezien het publieke zorgaspect binnen het OCMW zich in een sterk concurrentiële markt komt te bevinden besliste de vorige OCMW-raad van Temse op 9 januari 2018 principieel akkoord te gaan om een verzelfstandigingsproject op te starten met als doel het garanderen van een kwalitatieve, betaalbare en breed toegankelijke zorgverlening binnen een sociaal-economisch kader van de lokale overheid.

Hierdoor kan er soepeler worden ingespeeld op de evoluerende marktsituaties rekening houdend met de prijs/kwaliteitsverhouding van de andere aanbieders.

Er wordt dan ook gestreefd naar een meer bedrijfsmatige aanpak en een meer moderne en efficiënte beleidsvoering.

Dit zal zich vertalen in een lichter administratief regelgevend kader, een snellere besluitvorming, het versterken van een meer bedrijfsgerichte cultuur alsook een flexibeler en efficiënter personeelsbeleid.

In de OCMW-raad van 27/05/2019 werd de oprichting van de nieuwe Welzijnsverening “Sleutelzorg” goedgekeurd evenals de statuten en de motiveringsnota.

In de OCMW-raad van 26/08/2019 werden de 29 leden van de OCMW-raad aangesteld als lid van de Algemene Vergadering van de Welzijnsvereniging.

Vervolgens werd in de OCMW-raad van 30/09/2019 de acht leden van de raad van bestuur gekozen. Dit zijn : Werner Maerevoet, Björn Van Asbroek (N-VA) – Ingrid Deschepper, Franky De Graeve (CD&V) –  Bart Van Geyt (Open VLD) - Annemie Muyshondt (Vlaams Belang) – Brigitte Caura (Tesamen) – Vincent De Maeyer (Groen).

In de eerste Algemene Vergadering volgend op deze OCMW-raad werd dan de voorzitter van de Welzijnsvereniging “Sleutelzorg” gekozen. Het was Werner Maerevoet (voormalig OCMW voorzitter) die de meeste stemmen behaalde en zo de eerste voorzitter wordt van “Sleutelzorg”.

Het is de bedoeling dat de Welzijnsvereniging operationeel wordt per 1 januari 2020 en de volgende activiteiten zal exploiteren :

  • De woonzorgcentra De Reiger en ’t Blauwhof – 150 en 60 woongelegenheden
  • Het centrum voor kortverblijf De Reiger – 4 woongelegenheden
  • De groep van assistentiewoningen Residentie Elisabeth – 70 flats
  • De Dienst Gezins- en Aanvullende Thuiszorg (incl. LDE en Middelen Jobcreatie)
  • Het Dienstenchequebedrijf
  • De Klusjesdienst
  • Het Lokaal Dienstencentrum ‘t Achterpoortje

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is