WINKELTAS TEMSE … GROOT SUCCES ! Nieuwe lading van 3.500 winkeltassen op komst.

Op 14 september 2018, over deze onderwerpen: Lokale economie

Tijdens de jongste Sleutelbraderij is nogmaals gebleken hoe populair de “Temsese winkeltas” is.
Er werden 500 winkeltassen uitgedeeld. Sindsdien komen er op de dienst lokale economie talrijke vragen binnen van bewoners waar en hoe ze een winkeltas kunnen bekomen.

Medio 2017 lanceerde de dienst lokale economie de “winkeltas Temse” om het winkelen in Temse in de kijker te zetten. Het was één van de vele maatregelen die deze legislatuur genomen zijn om de handelaars te ondersteunen. 2.500 winkeltassen  werden aangekocht om uit te delen bij diverse evenementen en aangelegenheden. De resterende tassen kregen een trotse eigenaar op de Sleutelbraderij.

De eerste zending was een test, die zeer geslaagd bleek te zijn. In juli 2018 besliste het college om extra 3.500 winkeltassen (met zelfde ontwerp) te bestellen, die verdeeld zullen worden via een “uitknipbon” in de nieuwe omroeper. De nieuwe lading wordt verwacht begin oktober.

Om het gebruik ervan in Temse te bevorderen zullen nadien talrijke acties georganiseerd worden in samenwerking met de handelaars zoals bij voorbeeld een tombola onder de gebruikers van de winkeltas. Inspiratie en mogelijkheden genoeg.

De winkeltas heeft heel wat troeven, zowel voor klant als winkelier. Ze is zeer stevig en voldoende groot om er al je boodschappen in kwijt te geraken … veel kopen is immers ook veel verkopen. Het is daarenboven een mooie tas – een ontwerp van Maggie Meeus- waarmee iedereen gezien wil worden. Een herbruikbare winkeltas is ook goed voor het milieu en op de onderkant staat de slogan “ik was vroeger een kunststoffles” om aan te geven dat ze zelfs milieuvriendelijk geproduceerd is.

“De winkeltas van Temse is een schot in de roos, waarmee we andermaal de handelaars -die het al niet eenvoudig hebben- ondersteunen.  Een investering van ongeveer 7.000 euro (beide zendingen samen) die zeker rendeert. Het is ook een mooi zicht wanneer onze winkeltassen rondlopen in de winkelstraten. Bij deze dan ook een oproep om zo veel mogelijk de winkeltas Temse te gebruiken”, aldus schepen Geert Vandersickel (N-VA).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is