Riolerings- & wegeniswerken Antwerpsesteenweg Tielrode

Op 5 januari 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeer, Openbare werken

Er zullen riolerings- en wegenwerken uitgevoerd worden in de Antwerpsesteenweg te Tielrode waarbij ook het straatbeeld wordt verfraaid en de verkeersafwikkeling veiliger wordt. Tevens zorgen deze rioleringswerken ervoor dat er minder vuil water in de Schelde terechtkomt. Voordat effectief kan gestart worden met deze werken moeten er een aantal nutsleidingen verplaatst worden.
In eerste instantie zal de distributieleiding van drinkwater verplaatst worden naar de Burgemeester Achiel Heymansstraat.

Deze voorbereidingswerken zullen verlopen in 4 fasen:

  • Fase 1: 11 - 22 januari 2021: B.A. Heymanstraat-Polderstraat-Ruisstraat-Huis ten Halven
    Het kruispunt wordt volledig afgesloten uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. Het gemotoriseerd verkeer komende van Tielrode naar Temse zal tijdens deze fase omgeleid worden via de N41-E17-N16; komende van Temse naar Tielrode zal het verkeer omgeleid worden via de N16-E17-N41. Ter hoogte van de Duivenhoek in Elversele wordt er reeds aangeduid dat het kruispunt Ruisstraat-Antwerpsesteenweg volledig onderbroken is. De Lijn volgt eveneens deze omleiding: er rijden in deze fase dus geen bussen tussen de Tinelplaats (Temse) en Duivenhoek (Elversele)!
  • Fase 2: 25 januari - 2 april 2021: B.A. Heymanstraat tussen Antwerpsesteenweg en Roomakkerwegel
    Tijdens deze fase wordt er gewerkt met werfverkeerslichten zodat beurtelings gemotoriseerd verkeer mogelijk is. De werflichten zullen steeds een werfzone van 80 m omvatten en naargelang de vordering van de werken opgeschoven worden richting Roomakkerwegel. Fietsers komende van Elversele worden omgeleid via de Gentstraat en Antwerpsesteenweg om zo terug aan te sluiten op de B.A. Heymanstraat. Fietsers komende van Temse kunnen het fietspad blijven gebruiken op de B.A. Heymanstraat.
  • Fase 3: 12 - 23 april 2021: Roomakkerwegel
    Volledige afsluiting van Roomakkerwegel uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. Gemotoriseerd verkeer langs beide richtingen op de B.A. Heymanstraat is mogelijk. Omleiding voor de fietsers blijft zoals bij fase 2.
  • Fase 4: 26 april - 7 mei 2021: Gedeelte B.A. Heymanstraat tussen Roomakkerwegel en Antwerpsesteenweg
    Vermits het fietspad hersteld wordt en koppelingen dienen te gebeuren aan het bestaande netwerk, volgen de fietsers de omleiding zoals in fase 2. Gemotoriseerd verkeer langs beide richtingen op de B.A. Heymanstraat is mogelijk.

Alle informatie over de verschillende fasen, de omleidingen en contactgegevens vind je terug in de informatiebrochure en powerpointpresentatie (in bijlage).
Voor vragen en opmerkingen kan je mailen naar werkenantwerpsesteenweg [at] temse.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is