Conflictvrij kruispunt N16/Gasthuisstraat/Doornstraat

Op 27 augustus 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 28 augustus aanpassingen uit aan de verkeerslichtenregeling op het kruispunt van de Gasthuisstraat/Doornstraat met de Gewestweg (N16) in Temse.  Op die manier zorgt AWV voor veiliger en vlotter verkeer op het kruispunt. De nieuwe regeling zou volledig klaar moeten tegen midden september.

Vanaf woensdag 28 augustus, na de ochtendspits past AWV de regeling aan van de verkeersinstallatie boven de N16 aan het kruispunt met de Gasthuisstraat en de Doornstraat. Het doel van deze werken is om het kruispunt verkeersveiliger te maken voor alle weggebruikers. Het oversteken van de drukke N16 wordt veiliger gemaakt voor fietsers en voetgangers. Door het invoeren van een aparte groenfase worden alle linksafbewegingen nu conflictvrij.

De werken zullen tegen midden september klaar moeten zijn. Tijdens de werken kan het verkeer langs de werfzone. Het slijpen van de lussen gebeurt 's nachts. 

Deze aanpassingen zijn een eerste stap naar een veiliger kruispunt met de N16.  Intussen onderzoekt de gemeente Temse samen met AWV om de voorsorteerstroken in de Doornstraat en de Gasthuisstraat te verlengen om zo het verkeer nog vlotter te kunnen laten verlopen.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is