De Bib van Temse wordt tijdens de Jeugdboekenmaand de Gelukkigste plaats in Temse

Op 2 maart 2023, over deze onderwerpen: Bibliotheek, Cultuur

Tijdens de Jeugdboekenmaand in maart organiseert de Bibliotheek voor de jeugd van Temse een maand vol activiteiten die allemaal in het teken staan van het overkoepelende thema ‘Geluk’. De eerste activiteit start al op zondag 5 maart met de Feestzondag. Nadien kunnen de kinderen en jongeren van Temse nog een hele maand genieten van leuke activiteiten.

Feestzondag 5 maart

De Bibliotheek van Temse start de Jeugdboekenmaand met een echte feestzondag. Schepen van cultuur Lieve Truyman: “Voor de jongste bezoekers is er die dag een mini-musical rond de boekjes van Rikki daarnaast is er een mogelijkheid om die dag vlaggen te maken, boekentips te delen, eigen geluksstenen te ontwerpen of samen te smullen van hapjes en drankjes.”Alle activiteiten zijn gratis voor iedereen. U bent dan ook welkom van 9.30 uur tot 12.30 uur.

Geluk staat deze maand centraal in de Bib

In maart staat er naast de feestzondag nog veel diverse activiteiten op het programma. Bibliothecaris Jeroen De Lathouwer zegt: ”Er zijn veel activiteiten gepland. Zo kan je op woensdag 15 maart met boren, hamers en nagels aan de slag om je eigen geluksbord te maken en op woensdag 29 maart kan je een lichtgevende dromenvanger maken. Onze Voorsleeshelden zijn ook op 1 en 19 maart van de partij voor een voorleesmomenten voor de allerkleinsten. Kinderen kunnen ook de hele maand door boekentips delen met elkaar via onze Gelukboom. Wie een boekentip inlevert, mag naar geluk grabbelen in de grabbeltonen.

Als N-VA Temse vinden wij het initiatief een enorme meerwaarde voor de gemeente Temse en moedigen wij het aanzetten tot lezen van de allerkleinsten aan. Niets dan lof voor de bib van Temse!

Programma voor scholen

De Jeugdboekenmaand is een jaarlijks hoogtepunt in de scholenwerking van de Bibliotheek. “Dit jaar zijn er weer auteurslezingen, workshops en voorstellingen voor elk leerjaar. Een programma dat in trek blijft bij de scholen, want alle klasactiviteiten zijn dit jaar weeral volzet”, besluit schepen van cultuur Lieve Truyman.

Ontdek alles over de Jeugdboekenmaand in Temse op temse.bibliotheek.be/jeugdboekenmaand

 

Informatie

Voor een interview of beleidsvragen contacteer Lieven Truyman, Schepen van Cultuur.

Telefoonnummer Lieve Truyman: 0486 78 54 81

E-mailadres Lieve Truyman: lieve.truyman [at] temse.be

Voor andere vragen contacteer de bibliotheek.

Telefoonnummer Jeroen De Lathouwer, Bibliothecaris: 03 710 13 36

E-mailadres Jeroen De Lathouwer: jeroen.delathouwer [at] temse.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is