Extra gedeelde parking voorzien in het centrum van Temse

Op 22 april 2024, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeer

Er wordt in het centrum van Temse extra parking voorzien. Bij de bouw van De Gustave (ISA-site) worden er namelijk 105 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien. Schepen voor mobiliteit Lieve Truyman: " Deze gedeelde parking is een enorme opluchting voor de parkeerdruk in het centrum van Temse. De nieuwe ondergrondse parking is zeer dicht bij de polikliniek en de winkelkern van Temse. Kortweg een oplossing voor de bewoners en bezoekers van onze gemeente!"

Aangenaam en leefbaar Temse

Dit project staat volledig in het teken van een aangenaam maar ook vooral leefbaar Temse. Momenteel is er in Temse centrum een continue hoge parkeerdruk. Overdag is de vraag naar parkeerplaatsen door de bewoners van de wooneenheden laag maar zijn er veel bezoekers van de polikliniek en van  het centrum van Temse. Door de parking gedeeld te gebruiken, kan de capaciteit om de parkeerdruk (en bij uitbreiding van het openbaar domein) te verlichten.

Opnemen in het gemeentelijk parkeerbeleid

De nieuwe parking zal worden opgenomen worden in het gemeentelijk parkeerbeleid. Schepen Lieve Truyman: "Dit zorgt voor een uniform, duidelijk en helder kader dat verstaanbaar is voor iedereen. De nieuwe parking zorgt voor een nabij alternatief in een zone waar veel parkeerdruk is. We hopen hiermee de parkeerdruk te verlichten in Temse en ons centrum hiermee ruimte te geven om echt te gaan floreren."

Info

Schepen voor mobiliteit Lieve Truyman:

Telefoon: 0486 78 54 81

GSM
GS0486 78 54 81

Mailadres: lieve.truyman [at] temse.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is