Infrabel en NMBS bouwen nieuwe veilige toegangen naar de perrons in station Temse voor meer reizigerscomfort

Op 6 april 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeer

Infrabel en NMBS starten vanaf 23 april 2018 met de bouw van nieuwe toegangen naar de perrons in het station Temse voor meer reizigerscomfort en veiligheid. Zo komt er vanuit de tunnel aan het stationsplein aan de ene kant een trap met leuningen en aan de andere kant een helling naar perron 2. De trap en de helling naar het perron worden overdekt door een luifel met energiezuinige led-verlichting. Deze luifel zorgt tevens voor extra schuilruimte tegen regen en wind. Ook naar perron 1 wordt vanaf de tunnel een trap gebouwd. De werkzaamheden zullen tegen het voorjaar 2019 klaar zijn.

De trap en de helling naar perron 2 zullen het comfort voor de reizigers verhogen. Dankzij de helling wordt perron 2 ook integraal toegankelijk voor minder mobiele reizigers en reizigers met bagage, kinderwagens… Momenteel kan dit perron enkel worden bereikt via een tijdelijke voetgangersbrug over de sporen. Deze tijdelijke voetgangersbrug wordt na de aanleg van de nieuwe toegangen, begin 2019 afgebroken.

Meer comfort en veiligheid
De werkzaamheden voor de vernieuwing van de toegangen worden gefaseerd uitgevoerd zodat de perrons voor de reizigers altijd toegankelijk blijven. Er zullen tijdens de werken tijdelijk een 40-tal parkeerplaatsen worden ingenomen als werfzone. Gedurende een bepaalde periode zal ook de tunnel aan het stationsplein tijdelijk niet toegankelijk zijn voor autoverkeer. Deze periode van afsluiting wordt later gecommuniceerd. Voetgangers en fietsers zullen via een veilige doorgang steeds deze tunnel kunnen blijven gebruiken.

Infosessie in uw buurt

Samen met de gemeente Temse nodigen Infrabel en NMBS u dan ook graag uit op de infovergadering op donderdag 19 april om 19u30 in CC Roxy (Stationsstraat 29). U bent doorlopend welkom om de plannen in te kijken en al uw vragen te stellen aan de aanwezige experts.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is