N-VA Temse vraagt hulp van vrijwilligers om mee te werken aan het creëren van een veilige schoolomgeving

Op 28 maart 2024, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid, Mobiliteit en verkeer

Op 31 januari zwaaide de gemachtigd opzichter van de Hollebeekschool af na 29 jaar trouwe dienst. Dat is op zijn minst merkwaardig! Jammer genoeg werd tot op heden nog geen permanente vervanging gevonden. Tot op vandaag beroept de school zich op ouders en grootouders om de broodnodige hulp te bieden om de kinderen bij de start en het einde van de schooldag veilig over te laten steken. Naar aanleiding van dit spijtig feit stelde fractievoorzitter Davy De Rijbel volgende vraag aan het Lokaal Bestuur Temse.

 

Davy De Rijbel: " Voor het vinden van een gemachtigd opzichter werkt het gemeentebestuur samen met VDAB, maar de zoektocht is bijzonder moeilijk. De hoogdringendheid om een permanente oplossing te vinden, is echter zo groot dat we niet mogen aarzelen om andere oplossingen te onderzoeken.

Het lokaal bestuur werkt sinds vele jaren samen met heel wat vrijwilligers in Temse voor tal van domeinen. Het lijkt mij alvast een mogelijke oplossing te kunnen zijn om hen ook hiervoor in te zetten.

Bij deze mijn concrete vraag:

  • Is het gemeentebestuur bereid om andere oplossingen te zoeken voor het vinden van gemachtigde opzichters, zoals bijvoorbeeld het inzetten van vrijwilligers?"

Antwoord schepen Lieve Truyman

Schepen voor mobiliteit Lieve Truyman meldde het volgende: " Een gemachtigd opzichter doet nobel werk om kinderen veilig te laten oversteken aan de school.  Als gemeente doen we hiervoor werken we samen met de VDAB, we stellen vast dat er steeds minder kandidaat gemachtigd opzichters worden aangeleverd, waardoor niet elke school nog een gemachtigd opzichter heeft.

In kader van veilig naar school gaan en veilige schoolomgevingen willen we een trouwe partner zijn voor onze scholen, we trachten hen daarbij dan ook maximaal te helpen. Daarom dat we binnen de middelen van mobiliteit financiële ruimte hebben vrijgemaakt om vrijwilligers op te leiden tot gemachtigd opzichter en hen daarvoor ook te vergoeden. Een oproep die ik graag wil doen als schepen voor mobiliteit is: Ben je ouder, grootouder of een gedreven vrijwilliger en heb je tijd en zin om kinderen veilig te laten oversteken, stel je gerust kandidaat bij de dienst mobiliteit van het Lokaal Bestuur Temse. 

Alvast een dikke dankjewel om jouw steentje bij te dragen tot een verkeersveiliger Temse!"

Samenwerken en zorgen voor een duidelijk engagement voor een veilig Temse

Als N-VA Temse ondersteunen we de oproep van schepen voor mobiliteit Lieve Truyman om je in te schrijven als vrijwilliger en danken we onze fractieleider Davy De Rijbel om een duidelijke aandacht te vestigen op de veiligheid van onze schoolgaande jeugd!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is