Nieuwe hoogspanningscabine voor de OCMW-site: start van de realisatie van het nieuwe Woonzorgcentrum De Reiger.

Op 31 augustus 2018, over deze onderwerpen: OCMW & Sociale Zaken

Op dinsdag 28/08 werd de nieuwe hoogspanningscabine in gebruik genomen ter vervanging van de twee verouderde laagspanningscabines.

De nieuwe hoogspanningscabine heeft een vermogen van 800 KvA en kost een 150.000 €.

Deze nieuwe cabine zal de stroomtoevoer verzekeren voor de huidige gebouwen op de campus maar zal ook in de toekomst voldoende stroom voorzien voor het nieuwe Woonzorgcentrum De Reiger, de nieuwbouw van 50 assistentiewoningen en de polikliniek.

Het voordeel van een dergelijke hoogspanningscabine is dat wij een goedkoper tarief zullen aangerekend krijgen voor het verbruik van elektriciteit.

Ook zullen wij aan deze hoogspanningscabine een WKK (warmte kracht koppeling) installatie kunnen aansluiten. Dit biedt het voordeel dat deze als noodstroomgenerator zal kunnen fungeren, zelf elektriciteit zal kunnen opwekken en ook warmte genereren voor het opwarmen van het sanitair water.

De indienstneming van deze hoogspanningscabine betekent eigenlijk de start van de realisatie van het nieuwe Woonzorgcentrum De Reiger.

Het ganse project is opgedeeld in 5 fasen waarvan fase 1 t.e.m 4 (de volledige nieuwbouw) zal starten in het najaar 2018 en voltooid zal zijn in 2023 met een kostenraming van 28 miljoen euro. Fase 5 is de herinrichting van de huidige hoogbouw met op het eerste verdiep een aantal zorgflats. Ook wat de invulling van de ander verdiepen betreft is dit nog in ontwepfase.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is