Parkeren in Temse voor mensen met een handicap: onze hulp krijg je.

Op 22 augustus 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeer, OCMW & Sociale Zaken

In Temse zijn er 1284 volwassen en 149 kinderen die recht hebben op een parkeerkaart voor personen met een handicap.

Te vaak stelden OCMW-voorzitter Werner Maerevoet en schepen van mobiliteit Lieve Truyman vast dat wanneer mensen met een handicap een parkeerplaats wouden aanvragen, dat dit voor hen een zoektocht was.  Dient deze parkeerplaats aangevraagd te worden bij OCMW, dienst burgerzaken, dienst rijbewijzen….

Een specifieke parkeerplaats voor mindervaliden dient namelijk aangevraagd te worden bij de dienst mobiliteit. Daarom dat er vanuit de dienst mobiliteit in samenwerking met het OCMW, de Lokale Politie en de werkgroep mindervaliden een folder is ontwikkeld zodat de mensen vlug de juiste info terugvinden en niet onnodig moeten zoeken waar ze juist hoeven te zijn.  Dit bespaart hen heel wat nutteloze inspanningen.

Deze folders zijn vanaf nu terug te vinden bij de huisartsen en kinesisten van Temse, het OCMW, Polikliniek De Pelikaan, Lokale politie en aan de balies in het AC De Zaat en geeft meer informatie over de parkeerkaart, waar je de parkeerplaats moet aanvragen en wat je dient te doen in geval van verhuis of overlijden.

De politie doet terecht geregeld controle op het correct gebruik van parkeerplaatsen voor mindervaliden.  Indien men vaststelt dat iemand misbruik maakt van zo’n parkeerplaats zal die een boete krijgen van 117 euro.  

Via de website van de gemeente vind je ook een kaart terug waarop alle parkeerplaatsen staan voor personen met een handicap.  Deze kaart op de website wordt geregeld aangepast in functie van nieuwe toegewezen parkeerplaatsen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.temse.be/index.php/gemeentediensten/mobiliteit/459 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is