“Pentimenti” geopend door schepen van Onderwijs Geert Vandersickel.

Op 28 januari 2018, over deze onderwerpen: Onderwijs en scholen

Deze tentoonstelling met zeer prachtig en vooral kleurrijk werk van Catharina Dhaen is de moeite waard om te bezoeken. De jonge Catharina Dhaen is leerkracht aan onze academie en heeft in het artistiek milieu al een zeer goede reputatie opgebouwd. De belangstelling bij de opening was dan ook zeer groot.

“Temse is een gemeente met een hart voor kunst en cultuur. De Ph. Nijs galerij – met haar steeds verrassende en vernieuwende tentoonstellingen- is ondertussen een vaste waarde geworden in onze gemeente”.

Deze legislatuur is zeer sterk geïnvesteerd in onze academie en haar galerij: de uitrusting van de vergaderzaal met nieuwe stoelen en tafels, verbeteringen in de galerij met o.a. een volwaardige keuken, verfraaiing van de binnentuin, regelmatige vernieuwing van het computerpark (administratie, klassen, netwerk), etc.  We zorgen ervoor dat de ateliers kunnen beschikken over het nodige materiaal (schildersezels, keramiekoven, ….). De doorlichting was een opportuniteit om diverse verbeteringen aan te brengen i.v.m. gebouwen, lesmateriaal, veiligheid e.d. Onlangs nog werd het digitaal atelier vernieuwd met 10 nieuwe Mac’s, 4 grafische PC’s, 1 A3-scanner en netwerkverbeteringen. Goed voor een totale investering van iets meer dan 20.000 euro.

“Dit alles kost uiteraard veel geld, maar of men het nu wil of niet … er moet permanent geïnvesteerd worden in onderwijs. Ook in het DKO” aldus Geert Vandersickel. Tijdens de opening kondigde onze schepen een nieuw project aan waarvoor hij cofinanciering heeft gevonden: met middelen van het klimaatfonds worden de gebouwen geïsoleerd, ramen en beglazing vervangen, alsook de verwarming geoptimaliseerd.
Meer info hierover: https://temse.n-va.be/nieuws/klimaatfonds-voor-deeltijds-kunstonderwijs

Temse heeft een schepen met een hart voor onderwijs en kunst.

De tentoonstelling is verder te bezichtigen op:
zaterdagen 27 januari en 3-10 februari 2018
zondagen 28 januari en 4-11 februari 2018
telkens van 10 tot 12u00 en van 14 tot 17u00

Extra info: https://www.academietemse.be/tentoonstelling-pentimenti-door-catharina-d...

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is