Roald Dahlkast in Bib t.g.v. 100 jaar Roald Dahl

Op 5 september 2016, over deze onderwerpen: Bibliotheek

100 geleden werd de Britse schrijver Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) geboren en nog steeds spreken onvergetelijke verhalen zoals 'Matilda', 'de GVR (= Grote vriendelijke reus)' of 'Sjakie en de Chocoladefabriek' heel wat kinderen en volwassenen aan. 

De Wase bibliotheken vieren deze 100ste verjaardag met een heleboel activiteiten. Ook de Bibliotheek van Temse viert in september 100 jaar Roald Dahl met een programma voor jong en oud. Op zondag 4 september zorgde vertelster Hilde Rogge voor de nodige sfeer en werd aansluitend een Roald Dahl-boekenkast feestelijk ingehuldigd door schepen van cultuur Lieve Truyman. Leerlingen van het 7de specialisatiejaar ‘Winkelbeheer en etalage’ aan het ‘Lyceum aan de Stroom’ hadden een themakast ingericht rond het werk van Roald Dahl.  

Alle kinderen kunnen op woensdag 7 september in de Bibliotheek Gouden Tickets komen zoeken en kans maken op een bijzondere Roald Dahl-prijs. Voor kinderen van 5 tot 10 jaar, die verzot zijn op griezelen en hun eigen droombokaal wilden maken, organiseert de Bib op woensdag 14 september een speciaal voorleesuurtje rond Roald Dahl. 

Heel de maand september loopt een Roald Dahl-tekenactie. Kinderen die de Bib versieren met een mooie tekening, krijgen een leuke prijs.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is