Temse organiseert voor de 6de keer poëziewedstrijd ‘Dichter bij de dijk’

Op 12 februari 2024, over deze onderwerpen: Bibliotheek, Cultuur, Jeugd

Temse is in 2024 voorzitter van het intergemeentelijk project ‘Land Van Reynaert’. Tijdens dit Reynaertjaar komt het verhaal van Reynaert De Vos centraal te staan in Temse. Deze poëziewedstrijd wordt het eerste evenement in dit Reynaertjaar waar De Vos in het middelpunt van de belangstelling zal staan. Schepen voor Cultuur: “Deze wedstrijd is al aan haar 6de editie toe. De huidige poëziepanelen zijn aan vervanging toe. Ons voorzitterschap van het ‘Land van Reynaert’ is de ideale gelegenheid om de poëziewedstrijd terug te lanceren. Benieuwd om opnieuw het poëtisch talent van onze inwoners te ontdekken!”

Schrijf en dicht mee aan het Reynaertverhaal in Temse

Heb je een passie voor taal én voor Temse? Kruip in je pen en laat je inspireren door dit eeuwenoude verhaal van goed tegen kwaad, over ijdelheid, jaloezie, eigenbelang en de kracht van het woord.

Alle Temsenaren vanaf 10 jaar kunnen deelnemen. De gedichten hebben een maximale lengte van 200 woorden of 20 regels. Je kan je gedicht tot 15 april indienen via dichterbijdedijk [at] temse.be of per post via Dichter bij de Dijk, AC De Zaat, Frans Boelplein 1, 9140 Temse.

Lokaal Bestuur Temse zorgen voor de zichtbaarheid! De 14 beste inzendingen krijgen een plaats op poëziepanelen langs het dijktraject Steendorp-Elversele.

Alle info en het wedstrijdreglement vind je via www.temse.be/dichter-bij-de-dijk

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is